Περίπου 3.000 άτομα έχουν φιλοξενηθεί στον Ελαιώνα

Περίπου 3.000 άτομα έχουν μείνει στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων της λειτουργίας του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με την είσοδο των νεοαφιχθέντων και την έξοδο όσων θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, γι’ αυτό και οι αριθμοί αλλάζουν καθημερινά. Οι πρόσφυγες διαμένουν στο χώρο από δύο μέχρι έξι μέρες. Μέχρι σήμερα, το 90% των φιλοξενούμενων είναι αφγανικής καταγωγής και το 10% από τη Συρία, το Ιράν και τη Σομαλία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων επισκέφθηκαν το κέντρο, από όπου αποκόμισαν θετική εικόνα, όπως αναφέρουν. «Για πρώτη φορά, είδαμε την ουσιαστική συνεργασία τις Πολιτείας με τις κοινότητες προσφύγων», σημειώνουν στην ανακοίνωση, και προσθέτουν: «Ο Ελαιώνας είναι ένας χώρος που έχει προκύψει από τη συνεργασία διαφορετικών φορέων, οργανώσεων, κοινοτήτων και πολιτών, με χαμηλό κόστος. Είναι ο πρώτος ανοιχτός χώρος φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί με γνώμονα την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωσή τους. Είναι για εμάς η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματός μας. Ελπίζουμε, αυτή η θετική εμπειρία να γίνει αφορμή να δημιουργηθούν παρόμοιοι χώροι και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, στα νησιά και στα σύνορα. Είναι ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες προς μια ανθρώπινη λύση».

 

Διαβάστε επίσης:

Η πρόταση Γιούνκερ για την κατανομή των προσφύγων ανά χώρα

Προσφυγόπουλο προσφέρει μπισκότο σε αστυνομικό – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ