Κρίσιμη η κατάσταση του κοσμηματοπώλη που έπεσε θύμα ληστείας

Σοβαρή εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 27χρονου κοσμηματοπώλη, που έπεσε θύμα αιματηρής ληστείας στο κατάστημά του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με δράστη 38χρονο ομογενή.

Ο νεαρός επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της πόλης και τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του. Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύεται φρουρούμενος ο γεωργιανής καταγωγής δράστης, που συνελήφθη ύστερα από σύντομη αστυνομική καταδίωξη, σε απόσταση 200 μέτρων από το κοσμηματοπωλείο – «στόχος».

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ο 38χρονος οπλοφόρος εισέβαλε στο κατάστημα, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 27χρονος -εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης- μαζί με την 54χρονη μητέρα του. Ο δράστης αρχικά πυροβόλησε με πιστόλι (Μακάροφ) στον αέρα, προς εκφοβισμό, ζητώντας από τη μάνα και το γιο να γεμίσουν το σακίδιό του με κοσμήματα, πράγμα το οποίο έγινε.

Στη συνέχεια, όμως, ο 27χρονος φαίνεται πως αντέδρασε, γεγονός που όπλισε το χέρι του ληστή. Ο τελευταίος πυροβόλησε μία φορά εναντίον του νεαρού, με συνέπεια να τον τραυματίσει στην κοιλιά. Την ώρα που ο άτυχος επιχειρηματίας έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ο 38χρονος βγήκε από το κατάστημα κι ανέβηκε σε μοτοσικλέτα προκειμένου να διαφύγει, αλλά έγινε αντιληπτός από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον καταδίωξαν λίγα μέτρα, πριν εκείνος χάσει την ισορροπία του και πέσει στο οδόστρωμα. Ακολούθως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από το σημείο περισυνελέγησαν το πιστόλι και το σακίδιο, που περιείχε κοσμήματα, εκτιμώμενης αξίας 20.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από ένα μήνα από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε ποινή για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, όπως επίσης για διακίνηση ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ