Τρέχουν για την κάλυψη 3.000 θέσεων στα σχολεία

Επιπλέον 3.000 εκπαιδευτικούς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας αναζητεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να μην υπάρξουν προβλήματα με την έναρξη του σχολικού έτους στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως εκτίμησε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης, τα κενά αυτήν τη στιγμή ανέρχονται σε 12.000. Ηδη πάντως έχουν εξασφαλιστεί 6.000 αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ που θα απορροφηθούν σε σχολικές μονάδες που εφαρμόζουν το τυπικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας κ.α., 3.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ έχουν ζητηθεί πρόσθετα κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών για άλλους 3.000 αναπληρωτές. Επίσης, χιλιάδες ακόμη αναπληρωτές από κονδύλια του ΕΣΠΑ θα διατεθούν μεταξύ άλλων σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ολοήμερα σχολεία κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών θα δοθεί σε ειδικότητες όπου συνταξιοδοτείται ο μεγαλύτερος αριθμός καθηγητών, όπως Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών και Χημικών.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ανέφερε πως ήδη τα βιβλία έχουν πάει στα σχολεία όλης της χώρας και δρομολογούνται οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες από την πλευρά τους, ωστόσο, φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη αναφορικά με τα κενά στα σχολεία και ανεβάζουν τον αριθμό σε περίπου 20 με 25 χιλιάδες.

Την ίδια στιγμή, οι αιρετοί των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή -όπως τη χαρακτηρίζουν- στα εκπαιδευτικά χρονικά ενέργεια του υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά, ο οποίος «αντί να κυρώσει τους πίνακες και των 11 (έντεκα) συντονιστικών γραφείων για τα σχολεία του εξωτερικού, όπως του υποβλήθηκαν από το Συμβούλιο Επιλογής, προχωρά, σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου τμήματος, εντελώς αυθαίρετα στην κύρωση μόνο των 6 (έξι), και σε απόφαση τοποθέτησης μόνο για τα δύο συντονιστικά γραφεία της Γερμανίας (Μόναχο και Βερολίνο)». Αντίστοιχη καταγγελία κάνει και η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ