Συλλαλητήρια ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο μνημόνο

Συλλαλητήρια κατά του νέου μνημονίου διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σήμερα, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή η νέα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, με στόχους να μην περάσει το νέο μνημόνιο, «και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Το συλλαλητήριο του προσκείμενου στο ΚΚΕ ΠΑΜΕ, θα ξεκινήσει στις 7.30 το βράδυ στην Ομόνοια. «Το μνημόνιο Τσίπρα είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» δηλώνει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο» που «πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους».

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι συνεχίζει τους αγώνες για:

– Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

– Την Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

– Την προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων

– Την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.

– Την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

– Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

– Το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

– Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

ΠΑΜΕ: Αγωνιστική απάντηση στo νέο μνημόνιο – λαιμητόμο

“Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός”, τονίζει από πλευράς του το ΠΑΜΕ και προσθέτει: “Στην επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις εργατογειτονιές. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές.

Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την Ε.Ε. και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται”.

Το ΠΑΜΕ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνει αγωνιστική απάντηση στo νέο μνημόνιο – λαιμητόμο, και καλεί τους εργαζομένους όλης της χώρας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του. “Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα, να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά” αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

“Βράζει” η ΝΔ – “Ψηφίστε” η γραμμή Μεϊμαράκη

Εκνευρισμός στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της ψηφοφορίας για το μνημόνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ