Αποζημίωση – μαμούθ από νοσοκομείο σε εργαζόμενη

Δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, η οποία είχε υποστεί βαρύτατο τραυματισμό από πτώση μεγάλου κλαδιού δένδρου που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου, που είχε επιδικάσει στη διοίκηση του νοσοκομείου να καταβάλει στην εργαζόμενη 60.150 ευρώ εφάπαξ και 500 ευρώ μηνιαίως έως του ποσού των 266.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αγωγή, την ώρα που η γυναίκα έβγαινε από τα γραφεία του νοσοκομείου, έσπασε λόγω του ισχυρού ανέμου ένα μεγάλο κλαδί δένδρου του προαύλιού του χώρου, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της. Η εργαζόμενη υπέστη κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής της στήλης και στο πόδι, όπως επίσης και κακώσεις στην κεφαλή, οπότε και αναγκάστηκε να καταφύγει σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας στο σώμα της, καθώς και σε άλλες θεραπείες.

Η Δικαιοσύνη αποδέχθηκε ότι ο τραυματισμός της γυναίκας οφείλεται στην αμέλεια των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου, τα οποία, αν και είχαν την υποχρέωση συντήρησης και φροντίδας των δένδρων, καθώς και της έγκαιρης αποκοπής των επικίνδυνων κλαδιών τους, δεν είχαν προχωρήσει πέραν της αλληλογραφίας με την σχετική υπηρεσία του Δήμου και της αίτησης να τους χορηγηθεί άδεια κλαδέματός τους. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της αγωγής, η Δικαιοσύνη έκανε εν μέρει δεκτές τις αξιώσεις της εργαζόμενης, επιδικάζοντας στο νοσοκομείο την καταβολή 60.150 ευρώ εφάπαξ, καθώς και 500 ευρώ κάθε μήνα, μέχρι του ποσού των 266.000 ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ