Νεκρός σε τροχαίο ο Βορειοηπειρώτης εκδότης Βεζιάνης – ΦΩΤΟ

Σε τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο Θεόδωρος Βεζιάνης, ένα από τα ηγετικά στελέχη της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας, Ομόνοια. Το τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι στον οδικό άξονα Αργυροκάστρου Κακαβιάς όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Θεόδωρος Βεζιάνης εξετράπη της πορείας του έξω από το χωριό Ζερβάτι, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος λόγω της βροχής. 

Τραυματίστηκαν ακόμη 3 άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Πρόκειται για Έλληνες Βορειοηπειρώτες που ζουν στο εξωτερικό και όλοι μαζί ταξίδευαν στο Πωγώνι της Βορείου Ηπείρου προκειμένου να παραστούν σε μια σειρά απο προγραμματισμένες εκδηλώσεις. 

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Βεζιάνης

Ο Θεόδωρος Βεζιάνης ήταν μια από τις ηγετικές μορφές του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας.  Ήταν ένας από τους πέντε Βορειοηπειρώτες που είχαν καταδικαστεί στην περιβόητη δίκη των Τιράνων και φυλακίστηκε από το καθεστώς Μπερίσα το 1994 για τη δράση του.

Για 15 και πλέον χρόνια υπήρξε εκδότης της εφημερίδας “ΟΡΑΜΑ”.

Συγκλονισμένοι είναι οι συγχωριανοί του στη Φράστανη του Αργυροκάστρου καθώς έχασαν έναν εξαίρετο άνθρωπο και έναν μεγάλο και ακούραστο αγωνιστή για τα δικαιώματα της Βορείου Ηπείρου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: epirus-tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ