Αστυνομικός εμπλέκεται σε σπείρα μαστροπών

Ένας 46χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην Καβαλά συνελήφθη μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εμπλέκονται σε σπείρα μαστροπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, οι συλληφθέντες, από τον Φεβρουάριο του 2015, δημιούργησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εξώθηση γυναικών στην πορνεία.

Συγκεκριμένα η οργάνωση χρησιμοποιώντας δύο μπαρ, ως «βιτρίνες», στην Καβάλα παραχωρούσε τις γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε με ή χωρίς τη θέληση τους, σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

Ο 46χρονος αστυνομικός συμμετείχε στην οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, αναφορικά με επικείμενους ελέγχους και εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις του, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία του καταστήματος στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, την απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, μέσω τέλεσης γάμων με Έλληνες και ακολούθως την εκμετάλλευσή τους.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 

Διαβάστε επίσης.

Απαγχονισμένος σε ξενοδοχείο βρέθηκε Νορβηγός τουρίστας

Νεαρός ανέβασε γυμνές φωτογραφίες της πρώην κοπέλας του στο διαδίκτυο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ