Σπείρα είχε ρημάξει τα σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα – Ξεπερνά τις 198.000 ευρώ η λεία τους

Περισσότερες από 60 διαρρήξεις σε σπίτια είχε διαπράξει μια εξαμελής σπείρα κακοποιούν στη Βόρεια Ελλάδα με τη συνολική λεία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 198.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες για τη μετακίνηση τους στους τόπους των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που αφαιρούσαν από σταθμευμένα οχήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια, παρακολουθούσαν τους «στόχους» τους και αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους, παραβίαζαν τις εισόδους και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρυσαφικά – κοσμήματα, χρυσές λίρες, ηλεκτρονικές – ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, με διαφορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας την παραπάνω μεθοδολογία και δρώντας απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες, διέρρηξαν στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών, 63 οικίες.

Από τις έρευνες προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της ομάδας αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από έξι σταθμευμένα οχήματα.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι δύο από αυτούς, βρίσκονται έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Διαβάστε επίσης.

Πήγε στα ΚΕΠ και της είπαν ότι είναι … νεκρή – ΦΩΤΟ

Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο εν κινήσει – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ