Σάλος στη Ζάκυνθο από το θάνατο μαθητευόμενης Ουκρανής σε ξενοδοχείο

Ο αιφνίδιος θάνατος μια νεαρής Ουκρανής υπαλλήλου ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο, έχει ξεσηκώσει τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού, που με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τις κακές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό Ζακύνθου, μια εκπαιδευόμενη μαθήτρια Ουκρανικής καταγωγής, λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της – και κατά την μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε ανακοίνωση του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει ότι η «εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων».

«Στις βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό…Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, οι οποίοι αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση» καταγγέλλει μεταξύ άλλων το ��ωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

 

Διαβάστε επίσης:

Γνωστοί της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές του ξενοδοχείου στην Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ