Τι ειπώθηκε στη σημερινή δίκη της Χρυσής Αυγής

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των θυμάτων για την παράσταση πολιτικής αγωγής θα συνεχιστεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής  Αυγής.

Νωρίτερα  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε λόγο για “εργαλοποίηση των θυμάτων των ενεργειών που αποδίδονται στην δράση της Χρυσής Αυγής σε πολιτικώς ενάγοντες βήτα κατηγορίας” ενώ ο συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε πως η δίκη αυτή αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη νομολογία.

“Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται  η δομή μίας εγκληματικής οργάνωσης με απόλυτο αρχηγό τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο. Υπάρχει ρητή αναφορά στους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση. Η  υπόθεση με θύματα τους εντολείς μου τους Αιγύπτιους ψαράδες, συνεκδικάζεται με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε επί δεκαετίες ανενόχλητη” είπε ο Θ. Καμπαγιάννης και πρόσθεσε: “Εάν η υπόθεση  των εντολέων μου δικαζόταν από το ΜΟΔ, στο εδώλιο θα έπρεπε να καθίσουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Σε αυτήν την δίκη οι εντολείς μου θα είχαν περισσότερα δικαιώματα από αυτήν την σημερινή .Έρχονται δηλαδή οι  αρχές και εργαλοποιούν τους εντολείς μου σε πολιτικώς ενάγοντες βήτα κατηγορίας οι οποίοι δεν μπορούν να ζητήσουν δικαιοσύνη από τους  ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης”.

Επίσης ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης ανέφερε πως στο παραπεμπτικό βούλευμα η επίθεση σε βάρος των αλιεργατών συνδέεται άμεσα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, καθώς και ότι υπάρχουν στο ίδιο βούλευμα ομιλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής που εγκωμιάζουν την δράση της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.

“Η δίκη αυτή αποτελεί  την μεγαλύτερη πρόκληση για την νομολογία να θέσει μία αποτελεσματική προστασία για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Κ. Παπαδάκης επανέφερε το ζήτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλο χώρο, λέγοντας ότι  η πολιτική αγωγή θα θέσει εκ νέου το ζήτημα. “Είμαστε τρεις μήνες από τον Σεπτέμβριο και την νέα αίθουσα  δεν την βλέπουμε ούτε στα χαρτιά. Δεν ξέρουμε καν που είναι. Θα θέσουμε ξανά το ζήτημα όταν θα νομιμοποιηθούμε”, επεσήμανε.

Δείτε επίσης:

Δίκη της Χρυσής Αυγής – Διέκοψε για την Πέμπτη το δικαστήριο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ