Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στη Χαλκιδική

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, στη δασική περιοχή Κομίτσα, μεταξύ Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης, στην ανατολική πλευρά της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ούτε κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς.

Επί τόπου παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, αποτελούμενες από 240 πυροσβέστες με 55 υδροφόρα οχήματα και δύο σκαπτικά μηχανήματα, συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έχοντας ως σύμμαχο τους ασθενείς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου «Καναντέρ», που πραγματοποίησαν ρίψεις, ενώ αυτή τη στιγμή δεν επιχειρούν και επέστρεψαν στις βάσεις τους, λόγω της προόδου που επιτεύχθηκε στην κατάσβεση.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά έχει κάνει κάψει πουρνάρια σε έκταση 5.000 στρεμμάτων. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση Κομίτσα και εξαπλώθηκε γρήγορα, βόρεια προς τα Νέα Ρόδα και νότια προς την Ουρανούπολη, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν άμεσα κατοικημένες περιοχές, ξενοδοχειακές μονάδες και εγκαταστάσεις αγροτικές ή κτηνοτροφικές.

Όπως έγινε γνωστό, το έργο των πυροσβεστών δυσχέραινε η δύσκολη προσβασιμότητα στα πύρινα μέτωπα, αφού, όπως επισημάνθηκε, επρόκειτο για αμιγώς δασικό περιβάλλον. Χρειάστηκε να επιστρατευθούν μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων, ώστε οι πυροσβέστες να φτάσουν στα φλεγόμενα σημεία.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η κατάσβεση της φωτιάς στη Χαλκιδική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ