Είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας αλλά κρίθηκε κατάλληλος για όπλο ο παιδοκτόνος

«Είμαι ο Μ.Κ. Στραγγάλισα την κόρη μου, ελάτε να με πάρετε». Ο 47χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ, που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 7 ετών κόρη του επειδή, όπως είπε, έκανε… φασαρία, τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αμεση Δράση λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι και με αυτήν τη φράση ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το φρικτό έγκλημά του που συγκλονίζει από χθες το πανελλήνιο.

Ο αρχιφύλακας είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, και έπαιρνε συχνά άδειες από την υπηρεσία του το 2014, λόγω γενικευμένης αγχώδους διαταραχής, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια οι προϊστάμενοί του τον έβγαλαν από τη διμοιρία του, αναθέτοντάς του μόνο καθήκοντα σκοπιάς. Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή της υπηρεσίας του τον έκρινε κατάλληλο το 2011 και δεν του αφαίρεσε το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο 47χρονος είχε επιστρέψει στην υπηρεσία του πριν από 4-5 μέρες, έπειτα από 9μηνη άδεια ανατροφής της μικρής του κόρης. Χθες, δήλωσε ασθένεια και έμεινε στο σπίτι με την 7χρονη Χρύσα, ενώ η μικρή κόρη ήταν στο σπίτι της πεθεράς του και η σύζυγός του στη δουλειά.

Προστριβές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε συνεχείς προστριβές με τη σύζυγό του το τελευταίο διάστημα, ενώ τελευταία φορά μάλωσε μαζί της τηλεφωνικά χθες, λίγες ώρες πριν από το έγκλημα. Οπως φέρεται να είπε ο ίδιος στους συναδέλφους του, το μεσημέρι το άτυχο κοριτσάκι έκανε φασαρία, τρέχοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο, φωνάζοντας και τραγουδώντας, δηλαδή ό,τι κάνουν συνήθως τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Της ζήτησε δυο-τρεις φορές να σταματήσει και εκείνη υπάκουσε όταν της έβαλε τις φωνές. Κάποια στιγμή, και ενώ η 7χρονη ήταν πίσω από τον καναπέ και έβλεπε τηλεόραση, ο πατέρας της σηκώθηκε, την άρπαξε από τον λαιμό και τη στραγγάλισε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο νούμερο 23 της οδού Νεμέας στον Εύοσμο μετά την κλήση του ίδιου για να τον συλλάβουν, έδωσαν μάχη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επαναφέρουν στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Η Βικτόρια Βούισιτς, τελειόφοιτη της οδοντιατρικής με καταγωγή από τη Σερβία, που μένει στο ισόγειο της ίδιας οικοδομής, άκουσε τις εκκλήσεις των αστυνομικών για κάποιον γιατρό στη γειτονιά και έσπευσε στο διαμέρισμα του 47χρονου στον πρώτο όροφο, την ώρα που τον κατέβαζαν οι συνάδελφοί του.

«Ένας αστυνομικός έκανε τεχνητές αναπνοές στο κοριτσάκι και εγώ του έκανα μαλάξεις, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Το παιδί δεν είχε σφυγμό, ήταν νεκρό», είπε στο «Έθνος» η φοιτήτρια, μην έχοντας ξεπεράσει το σοκ από αυτό που είδε και έζησε. «Δεν μπορώ να το εκφράσω με λέξεις. Δεν περιγράφεται», είπε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, άκουγε συχνά φωνές από το επάνω διαμέρισμα και ιδιαίτερα τις τελευταίες τρεις μέρες άκουγε την άτυχη Χρύσα να τσιρίζει.

Σοκ για τη μητέρα

Η γειτονιά είδε συγκλονισμένη λίγη ώρα μετά το φονικό να καταφτάνει η τραγική μητέρα της 7χρονης, που ειδοποιήθηκε και επέστρεψε από τη δουλειά της. «Σκοτώστε τον, δεν θέλω να τον ξαναδώ», φώναξε σύμφωνα με μαρτυρίες στους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν της επέτρεψαν να ανέβει στο σπίτι για να αντικρίσει τη νεκρή κορούλα της.

«Η γυναίκα τσίριζε. Ηταν εκτός εαυτού. Φώναζε συνέχεια Χρύσα, Χρύσα», είπε η γειτόνισσα, Μαρία Τούσιου, που διαμένει στο ακριβώς απέναντι μπαλκόνι. Η ίδια περιγράφει τον αστυνομικό γείτονά της ως ένα ιδιαίτερα εσωστρεφή και ιδιόμορφο χαρακτήρα που είχε περίεργη συμπεριφορά. «Ηταν πάντα κλεισμένος στο σπίτι, με κατεβασμένα τα παντζούρια. Δεν έβγαινε ούτε στο μπαλκόνι. Δεν πήγαινε τα παιδιά του πουθενά. Λέγαμε πως αυτά τα παιδιά δεν έβλεπαν το φως του ηλίου», είπε.

Γείτονες

Κλειστά παντζούρια, ούτε μια καλημέρα

Ο Μιχάλ Πάρις, επίσης κάτοικος της απέναντι πολυκατοικίας, χαρακτηρίζει τον γείτονά του ως σκληρό και αυστηρό. «Τον είχα δει να τραβάει με δύναμη τα παιδιά όταν προσπαθούσαν να βγουν στο μπαλκόνι. Κάθε μέρα τα παντζούρια κλειστά και η τέντα κατεβασμένη. Δεν έλεγε ούτε καλημέρα στη γειτονιά», ανέφερε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 2011 ο 47χρονος αρχιφύλακας πέρασε ψυχολογικό τεστ και τεστ προσωπικότητας από την αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας, όπως και όλοι οι συνάδελφοί του. Η επιτροπή δεν διέγνωσε κάτι και τον έκρινε κατάλληλο να φέρει όπλο. Έναν χρόνο αργότερα του ανατέθηκαν καθήκοντα σκοπιάς, για λόγους που δεν συνδέονται με κάποιο πρόβλημα υγείας. Το 2014 ο αστυνομικός πήρε επανειλημμένα αναρρωτικές άδειες λόγω γενικευμένης αγχώδους διαταραχής. Οπως φέρεται να είπε σε συναδέλφους του, πήγε σε ιδιώτη ψυχολόγο, ο οποίος του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν την ακολούθησε πιστά, γιατί ένιωθε ότι δεν τον βοηθούσε.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο όπου περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προέβη στο φρικτό έγκλημα, ενώ η σύζυγός του λόγω του σοκ δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει με τη δική της μαρτυρία την προανάκριση.

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Φρίκη από την οικογενειακή τραγωδία με τον παιδοκτόνο αστυνομικό

Τι «δείχνει» η ιατροδικαστική εξέταση για την 7χρονη

“Βρήκα το κοριτσάκι αναίσθητο στο κρεβάτι” – Συγκλονιστική μαρτυρία στο enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ