Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα

Την άποψη ότι δεν προβάλλει αντιρρήσεις στο αίτημα πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, εξέφρασε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, επισημαίνοντας ότι σέβεται βαθιά και συμπονεί την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.

 

Συνήγορος Γιώργου Ρουπακιά: Δεν θα προβάλουμε καμιά ένσταση για την παράταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, την οποία σεβόμαστε βαθιά και τη συμπονούμε.

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις.

 

Συνήγορος κατηγορούμενου Σαντοριναίου: Δε θα προβάλουμε αντίρρηση ούτε εμείς, θα αναπτύξουμε τις απόψεις μας για τις κατηγορίες της οποίες αρνούμαστε.

 

Μητέρα και πατέρας Φύσσα: Εμάς γιατί μας κοιτάς;

 

Προηγουμένως να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζητεί- σχεδόν- σύσσωμη η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επισήμαναν δε πως ουδέποτε σε καμία απόφαση ή βούλευμα ελληνικών αρχών έχει γίνει δεκτή παράσταση πολιτικής αγωγής αυτοτελώς για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

 

Η υπεράσπισης των κατηγορουμένων έχει ήδη αρχίζει να υποβάλλει ενστάσεις στην παράσταση πολιτικής αγωγής θυμάτων εγκληματιών ενεργειών. Η βασική θέση τους είναι ότι “δεν μπορεί να είναι όλοι εναντίον όλων”, κυρίως για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, απ΄τη στιγμή που δεν υπάρχει ειδική πράξη κατά κάποιου προσώπου που να καταλογίζεται σε κάποιους κατηγορουμένους. Η θέση τους είναι πως γενικά η δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης επιβουλεύεται τη δημόσια τάξη γενικά.

 

Ωστόσο, η συνήγορος του πρώην βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα της πολιτικής αγωγής και της αποβολής της.

 

Αντίθετα την ένταση περί αποβολής της πολιτικής αγωγής για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης υποστήριξε ο συνήγορος του Γιώργου Γερμενή. Η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα , Βάσω Πανταζή, ανέφερε πως ο εντολέας της “δεν αναφέρεται καν το όνομα μου ως εμπλεκόμενου, ή έστω ως απλά αναφορά σε καμιά απόμερους εγκληματική πράξη, που τελέστηκε σε βάρος των προσώπων εκείνων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος μου”.

 

Ο Δημήτρης Παπαδέλλης, συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε πως “δεν υπάρχει στα δικόγραφα των αιτούμενων πολιτική αγωγή, κανένα πραγματικό περιστατικό ή καμιά πράξη που να μπορεί να αποτελεί έστω βάση συζήτησης για την παράσταση πολιτικής αγωγής. Αν τους επιτραπεί θα αποτελεί νομικό και νομολογιακό σφάλμα και θα πλήξει και την συνέχεια της διαδικασίας”.

 

O Τάκης Μιχαλολόλιας, εκ μέρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανέφερε πως ο εντολέας του  παραπέμπεται για εγκληματική οργάνωση, χωρίς καμία επιμέρους πράξη. Συνεπώς για να νομιμοποιείται ο παθών παράσταση πολιτικής αγωγής θα πρέπει να προκύπτει άμεση βλάβη. Εν προκειμένω όμως πρέπει να προσδιοριστεί ποιός είναι ο άμεσος παθών. Εκ τοις πράγματι έχετε μια ασυγκρότητη εγκληματική οργάνωση. Δεν έχετε κατηγορούμενο για συγκρότηση με ότι αυτό συνεπάγεται για το δίκαιο μας σύστημα. Δηλαδή θα μπορούσε, από τη στιγμή μια εγκληματική οργάνωση πλήττει τη δημόσια ασφάλεια, να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε πολίτης; Δηλαδή σε μια δίκη για εμπορία ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε τοξικομανής; Δεν έχουν τέτοια δικαιώματα σύμπαντες οι πολίτες.  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ξένος τελείως με τις πράξεις που προκάλεσαν τις φερόμενες βλάβες και προσβολές στους πολιτικώς ενάγοντες.

Οι επόμενες συνεδριάσεις

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε και τις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου για Ιούνιο και  Ιούλιο. Συγκεκριμένα, θα συνεδριάσει στις 8,22, 25, 29 Ιουνίου και στις 2,9, 14, 16, 21 και 28 Ιουλίου καθώς και 2 και 7 Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Διεκόπη για τις 8 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ από τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μέτρα ασφαλείας ζήτησε η Πρόεδρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ