Μέτρα ασφαλείας ζήτησε η Πρόεδρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με τις αντιρρήσεις  των συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με τις δηλώσεις παράστασης πολίτικης αγωγής για ένταξη των κατηγορουμένων σε εγκληματική οργάνωση, ξεκίνησε, λίγο πριν τις 11.00, η δίκη της Χρυσής Αυγής, που είχε διακοπεί στις 15 Μαΐου.

Στο εδώλιο κάθονται μόνο οι 18 από τους 68 κατηγορουμένους, ενώ παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι οι γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτου, ανέφερε ότι έχει υποβάλλει αίτημα στον Προϊστάμενο του Εφετείου  για μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Ωστόσο ,όπως είπε, επειδή  η μεταφορά δεν προβλέπεται πριν το Σεπτέμβριο, απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια της διαδικασίας, καθώς θα συμπίπτει με τη δίκη της οργάνωσης “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Διαφορετικά, όπως είπε, η Πρόεδρος θα γίνεται μια συνεδρίαση κάθε έναν ή ενάμισι μήνα.

Λεπενιώτη: Υπέβαλα δύο αιτήσεις αλλαγής και απορρίφθηκαν

Με την έναρξη της δίκης η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, γνωστοποίησε τις ενέργειες που έκανε για το θέμα ης ακαταλληλότητας της αίθουσας, μετά και τα επειςόδια της 15ης Μαΐου: “Μετά τη συνεδρίαση υπέβαλλα δυο αιτήσεις στον προϊστάμενο του Εφετείου κ.Μόκκα για μεταφορά στη αίθουσα τελετών. Η θέση του επικεφαλής είναι απορριπτική . Μετά από αυτό υπέβαλλα νέα αίτηση στον επικεφαλής της αστυνομίας για μέτρα επιπλέον καθώς μέχρι το Σεπτέμβρη που δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης πως θα μεταφερθεί η δική σε ειδική αίθουσα του Εφετείου, καθώς θα πρέπει να δικάζουμε ταυτόχρονα με δίκες των Πυρήνων της Φωτιάς.

-Αν δεν γίνει αυτό για να μην συμπίπτουν θα πρέπει να δικάζουμε μια φορά τον μήνα ή τον ενάμιση μήνα.

-Επίσης για τις εξετάσεις υπέβαλλα αίτηση στον κ. Μόκκα όπως ξεφύγει των αρμοδιοτήτων μου το θέμα. Μετά από αυτό το θέμα και μέχρι τον Σεπτέμβρη που δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

να απευθύνεται στον Μόκκα και μόνον. Εμείς είμαστε εδώ μόνο για να δικάσουμε τίποτα άλλο.

Ναι στην παράσταση πολιτικής αγωγής της μητέρας του Φύσσα.

Το δικαστήριο επέτρεψε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της μητέρας και ης αδελφής του Παύλου Φύσσα. Προηγουμένως η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα των κατηγορουμένων Μιχαλολιάκου, Ζαρούλια, Κουκούτση, Αρβανίτη και Γρέγου για αντικατασταση των περιοριστικών του όρων.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε ήρεμο κλίμα ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ