• Ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα για τον «εξολοθρευτή φιδιών»

  6:43 μμ, Τρίτη 02 Ιουν 2015 6:43 μμ, Τρίτη 02 Ιουν 2015

  Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών ζητάει, μέσω ανακοίνωσής του, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας κατά του Σερραίου Ευτύχη Σαρόγλου, ο οποίος έγινε τελευταία γνωστός και ως «εξολοθρευτής φιδιών».

  Όπως αναφέρει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας στην ανακοίνωσή του στηδιαδικτυακή του ιστοσελίδα, «δεν πρόκειται να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τις επόμενες ώρες θα φύγει καταγγελία προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Σερρών».

  Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

  «Viral γίνεται ένα βίντεο με τον φιδοκτόνο από τις Σέρρες που απ' ότι φαίνεται από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δεν έχει σκοτώσει μόνο ένα φίδι».

  «Ο τύπος», αναφέρει η ιστοσελίδα, «έχει σκοτώσει συνολικά έναν Σαπίτη, ένα Νερόφιδο και έναν Έφιο, μέχρι τώρα απ' ότι μπορεί να φανεί από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο».

  «Τα δύο πρώτα, ο Σαπίτης και το Νερόφιδο, προστατεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμόν 67, (ΦΕΚ 23/Α/30-1-81), Πίνακας Β και ο Έφιος από τη Σύμβαση της Βέρνης, παράρτημα II (στα αυστηρώς προστατευόμενα)», αναφέρει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας και συνεχίζει:

  «Δεν είναι μαγκιά. Πέρα του ότι το είδος προστατεύεται από προεδρικά διατάγματα, παραβιάζεται και ο νόμος 4039/2012.

  Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012;

  Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

  β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου».

  Κανονικά αυτός ο τύπος θα έπρεπε να έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί ή και να οδηγηθεί στο δικαστήριο, αλλά όταν απουσιάζουν οι εισαγγελείς από τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η αστυνομία δεν κάνει το αυτονόητο, αγνοώντας τις νομοθεσίες για τα εγκλήματα κατά των ζώων, τα ΜΜΕ τον κάνουν ήρωα αντί να τον κατακρίνουν, οδηγώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει φιλόζωοι αυτά τα χρόνια για την προστασία των ζώων σε αδιέξοδο και προωθούν με αυτό τον τρόπο τα ΜΜΕ την δολοφονία ζώων!

  Δεν είναι παιχνίδι. Αυτός ο τύπος πρέπει να διωχτεί από την εισαγγελία για να γίνει παράδειγμα προς όσους σκέφτονται να δολοφονούν τα φίδια, αλλά και κάθε άγριο και ήμερο ζώο.

  Σαν Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δεν πρόκειται να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τις επόμενες ώρες θα φύγει καταγγελία προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Σερρών», καταλήγει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε επίσης:

  Αυτός είναι ο «εξολοθρευτής» των φιδιών που έγινε viral- ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα