Αυτά συμβαίνουν στον άνθρωπο εάν τον χτυπήσει κεραυνός

Σίγουρα τα σημάδια που αφήνει η φύση στο σώμα μετά από χτύπημα κεραυνού είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά και δείχνουν την κίνηση του ηλεκτρικού πεδίου. Όσον αφορά τον άνθρωπο, τα σημεία του σώματος που πλήττονται από τον κεραυνό τις πιο πολλές φορές είναι το κεφάλι, ο λαιμός και οι ώμοι.

Μια σημαντική βλάβη στο νευρικό σύστημα, το οποίο ελέγχεται από τον εγκέφαλο, μπορεί να προκαλέσει το σταμάτημα της καρδιάς. Αλλά και όταν η συνέπεια του πλήγματος από τον κεραυνό δεν προκαλέσει τον θάνατο, το θύμα θα αντιληφθεί ότι συνέβη κάτι σοβαρό στο σώμα του αφού περάσουν κάποιες ημέρες, ίσως και εβδομάδες!

 Μια θεωρία λέει ότι ο τεράστιος σε ένταση παλμός του ρεύματος προκαλεί την καταστροφή των πόρων που ελέγχουν την είσοδο και την έξοδο του καλίου και του νατρίου σε όποια από τα νευρικά κύτταρα μπόρεσε να προσβάλει. Και επειδή χίλιες φορές περισσότερο κάλιο υπάρχει στο εσωτερικό του κυττάρου, μια κακή λειτουργία των πόρων διαταράσσει τις αναλογίες και κατά συνέπεια τις σωστές λειτουργίες.

Μόνο που τα κύτταρα παλεύουν για ημέρες να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους ώσπου εξαντλημένα να παραδώσουν το πνεύμα, και για αυτό στα θύματα του κεραυνού παρουσιάζεται το φαινόμενο να αισθάνονται ότι κάτι τρέχει και να έχουν χάσει τις δυνάμεις τους αρκετές ημέρες μετά το χτύπημα.

Παράλληλα, συχνές απώλειες μνήμης, αδικαιολόγητη κούραση, τρομώδης κίνηση, ναυτία και αϋπνίες, κουδούνισμα στα αφτιά, αίσθηση υπερθέρμανσης και απώλεια ισορροπίας μπορούν να αποτελέσουν μερικές αθέατες και εσωτερικές ζημιές μετά από χτύπημα κεραυνού.

Διαβάστε επίσης:

19 οι τραυματίες από τον κεραυνό που έπεσε στην Κνωσό- ΒΙΝΤΕΟ

Τραγικός θάνατος μωρού από ανεμοστρόβιλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ