Προφυλακιστέος ο 21χρονος Ρομά που προκάλεσε σκόπιμα τροχαίο

Στη φυλακή οδηγείται ο 21χρονος Ρομά που απολογήθηκε για το τροχαίο δυστύχημα που φέρεται να προκάλεσε σκόπιμα στην Αγία Βαρβάρα. Ο δράστης κατηγορείται ότι έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο άλλους Ρομά τραυματίζοντας τον ένα θανάσιμα και το δεύτερο σοβαρά.

 

Ο νεαρός μετήχθη και αποχώρησε από τα δικαστήρια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω αποδοκιμασιών φίλων και συγγενών των θυμάτων, που από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Από τις 9:30 το πρωί δεκάδες Ρομά ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 9, όπου στεγάζεται το γραφείο του 11ου τακτικού ανακριτή, ενώπιον του οποίο απολογήθηκε ο νεαρός Ρομά, και αποδοκίμαζαν τον κατηγορούμενο. Μάλιστα κατά την έξοδο του νεαρού από το κτίριο, προκλήθηκε ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι αποκαλώντας τον δολοφόνο, προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν.

Για την υπόθεση απολογήθηκε σήμερα και ο δεύτερος κατηγορούμενος, συνοδηγός στο αυτοκίνητο, ο οποίος, με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννα Παναγοπούλου, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ένα τροχαίο ατύχημα, «ένας ελιγμός», ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου. «Σήμερα δικαιώνεται η πολιτική αγωγή ότι η υπόθεση αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση», επεσήμανε.

 

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς… παπούτσι στον ανακριτή ο 21χρονος Ρομά – ΒΙΝΤΕΟ

Βουβή… οργή στην κηδεία του 45χρονου Ρομά

Η μητέρα του αγοριού από τον καταυλισμό της Σπάρτης είναι νεαρή Ρομά

Ελεύθερο το ένα ζευγάρι Ρομά από τη Σπάρτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ