Ταξιτζής βρήκε πορτοφόλι με 700 ευρώ και το παρέδωσε

Ένα πορτοφόλι με 700 ευρώ βρήκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του ένας οδηγός ταξί στην Ξάνθη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, και χωρίς καν να μπει στον πειρασμό να το κρατήσει άρχισε να αναζητά τον ιδιοκτήτη του.

Ο οδηγός τινάζοντας τα χαλάκια από τα πίσω καθίσματα του ταξί ήρθε αντιμέτωπος με το “φουσκωμένο” πορτοφόλι, εντός του οποίου υπήρχε το πολύ σεβαστό χρηματικό ποσό. Ο ίδιος χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσε άμεσα για την ύπαρξη του πορτοφολιού μιας και έως εκείνη τη στιγμή κανείς δεν φάνηκε να το είχε αναζητήσει.

Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε μια κυρία, πελάτισσα που είχε μπει στο ταξί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας και χωρίς να το καταλάβει το πορτοφόλι της έπεσε στο πίσω κάθισμα. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως αμέσως μετά το παραπάνω δρομολόγιο ο οδηγός του ταξί εκτέλεσε και άλλες διαδρομές χωρίς ωστόσο να υποπέσει στην αντίληψη κάποιου πελάτη η ύπαρξη του πορτοφολιού.

Αντικρίζοντας το πορτοφόλι της αλλά κυρίως το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ η γυναίκα δεν ήξερε πως να ευχαριστήσει τον οδηγό του ταξί, ενώ προσφέρθηκε άμεσα να του καταβάλλει ένα ποσό. Ο οδηγός ωστόσο αρνήθηκε να παραλάβει ακόμη και αυτό το χρηματικό ποσό, ενώ όπως έγινε γνωστό τα 700 ευρώ τα είχε μαζί της η ίδια για να αποπληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος.

Η πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς του οδηγού ταξί συζητήθηκε εντόνως μέσα στην πόλη, μιας και δεδομένης και της οικονομικής κρίσης αλλά και γενικότερα της δυστοκίας που ταλανίζει και τον κλάδο των ταξί μια τέτοια κίνηση αποκτά ακόμη πιο μεγάλη αξία.

Αξίζει να επισημανθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγός ταξί στην Ξάνθη εντοπίζει χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας που έχουν χάσει ή ξεχάσει πελάτες μέσα στο ταξί και τα παραδίδει στις αρχές.

 

Πηγή: Thrakitoday.com

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Βρήκε πορτοφόλι με 2.500 ευρώ και το παρέδωσε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ