Μετά από 88 χρόνια έκλεισε το “Πεντελικόν”

Λουκέτο βάζει έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας, ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία, το «Πεντελικόν» στην Κηφισιά.

Ήταν εν έτει 1927, όταν ο πρώτος πελάτης του ξενοδοχείου “Πεντελικόν” παρελάμβανε το κλειδί του δωματίου του. Στα 88 χρόνια που ακολούθησαν από την ημέρα εκείνη το κατώφλι του διατηρητέου κτιρίου, που έμελλε να γίνει ορόσημο στην Κηφισιά, θα περνούσαν πρίγκιπες και βασιλείς, επιφανείς προσωπικότητες και πολιτικοί, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στους εσωτερικούς του χώρους θα γυρίζονταν κλασικές ελληνικές ταινίες, ενώ το όνομά του θα γινόταν πανελληνίως γνωστό λόγω των θερμών πολιτικών επεισοδίων που θα φιλοξενούσε στις αρχές τις δεκαετίας του ’90, στο πλαίσιο των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης, «η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη, ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του».

Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.

Η διοίκηση της εταιρίας, σημειώνεται, ότι εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους πελάτες του ξενοδοχείου να βρουν αλλού κατάλυμα, ενώ εντός της ημέρας και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα πρέπει να αποχωρήσουν.

 Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης:

Στον “αέρα” οι 120 εργαζόμενοι του Πεντελικόν – ΒΙΝΤΕΟ

Κλείνει το «Πεντελικόν» στην Κηφισιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ