Στη φυλακή οδηγείται ο “δράκος” του Facebook

Της Άννας Κανδύλη

 

Στη φυλακή οδηγείται ο 22χρονος που κατηγορείται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας καθώς  με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, έλυσε  τη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, υπέρ του τελευταίου που είχε την άποψη  πως πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο αποκαλούμενος «δράκος» του Facebook, συνελήφθη πριν από περίπου δυο εβδομάδες μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 22χρονος, γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών, η οποία ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook έφτιαχνε  βίντεο πορνογραφίας με  «πρωταγωνίστριες» ανήλικες κοπέλες.

Βάση της έρευνας, ο κατηγορούμενος προσέγγιζε δήθεν ως φίλος τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και έπειτα υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν «ανεβάσει» στο προφίλ τους.

Με το κατάλληλο μοντάζ  τοποθετούσε τα πρόσωπα των ανήλικων κοριτσιών πάνω σε άλλες φωτογραφίες,  πρωταγωνιστριών πορνό, δημιουργώντας έτσι βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Στη  συνέχεια  επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε  αναγκάζοντάς τα να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια τα οποία ο ίδιος κατέγραφε.

Όπως προέκυψε για ένα κορίτσι 14 χρόνων, είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του 22χρονου έγινε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη κατοχή του  βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, τα οποία κατασχέθηκαν. Η σύλληψη του δράστη έγινε στις 14 Μαΐου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη «Πορνογραφία Ανηλίκων», και  «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Όμως, μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να κρατηθεί φρουρούμενος σε κατ´οίκον περιορισμό στο σπίτι του εως ότου να εκδοθεί το βούλευμα που θα έλυνε τη διαφωνία.

 

Διαβάστε επίσης:

Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τον 5ο όροφο – ΤΩΡΑ

Νεκρό το αγοράκι που έπεσε από τον 5ο όροφο – ΤΩΡΑ

Τι λέει ο αστυνομικός που δέχτηκε τις παρατηρήσεις της Κωνσταντοπούλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ