Τι λέει ο αστυνομικός που δέχτηκε τις παρατηρήσεις της Κωνσταντοπούλου

Σε πρόσωπο της εβδομάδας έχει αναδειχθεί ο αστυνομικός υποδιευθυντής που δέχτηκε τις ερωτήσεις από την πρόεδρο της Βουλής για το φραγμό των ΜΑΤ στην Β. Σοφίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, o αστυνομικός περιέγραψε στους ανωτέρους του το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και το διάλογο που προηγήθηκε με τους συνδικαλιστές που διαδήλωναν.

Η αναφορά του αξιωματικού

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο αστυνομικός υποδιευθυντής έγραψε στην αναφορά του ότι από νωρίς το πρωί που ανέλαβε τις δύο πορείες στο κέντρο της Αθήνας, επιχείρησε ξανά και ξανά να μάθει ποια θα ήταν η κατάληξή τους, ρωτώντας χαρακτηριστικά τους συνδικαλιστές: “Πού θέλετε να φτάσετε”;.  Όμως όπως ο ίδιος ισχυρίζεται δεν έλαβε απάντηση, μέχρι τη στιγμή που τους ενημέρωσε ότι υπάρχει φραγμός στα ανθοπωλεία, στο ύψος της Βουλής. “Τότε με ενημέρωσαν ότι είχαν την πρόθεση να φτάσουν μέχρι τον φραγμό και μετά να διαλυθούν”, σημειώνει σύμφωνα με πληροφορίες ο αξιωματικός στην αναφορά του. 

Για το περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρει ότι την είδε να τον πλησιάζει μαζί με μια ομάδα περίπου 70 διαδηλωτών. 

Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, το υπουργείο με ανακοίνωσή του κάλυψε τον αξιωματικό σημειώνοντας ότι έλαβε τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Ποιος είναι ο αστυνομικός

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρετεί εδώ και 10 χρόνια στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και σήμερα είναι διοικητής του τμήματος τάξης. 

Έχει δύο πτυχία και δύο μεταπτυχιακά, χαρακτηρίζεται ως ικανός αξιωματικός, ο οποίος (όπως λένε χαρακτηριστικά συνάδελφοί του) εφαρμόζει κατά γράμμα τον κανονισμό της ελληνικής αστυνομίας.

Δείτε επίσης:

Η επίπληξη της Κωνσταντοπούλου στα ΜΑΤ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ