Κόντρα Αρχιεπισκόπου – Φίλη για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας .

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το προσκύνημα των ιερών λειψάνων στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του απάντησε: «Ας μη χαλάσουμε αυτή την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση και έχουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν». 

 

Δείτε την απάντηση του Αρχιεπισκόπου

 

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Φίλη, που δήλωσε απαντώντας στον Αρχιεπισκόπο:

“Παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει διάλογο και όχι μονομερείς ενέργειες. Ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους, θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους «μετανοίας”

“Η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα, όχι μόνον την οικονομική κρίση, αλλά και την ηθική-πολιτική απαξίωση. Η έξοδος απο τήν σύνθετη κρίση που ζούμε, προϋποθέτει μια νέα λαϊκή-δημοκρατική και έλλογη κουλτούρα αξιών, και το έμπρακτο προσωπικό-κοινωνικό παράδειγμα” πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

 

Διαβάστε επίσης:

Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε λόγο και όχι λόγια- ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής για τις δηλώσεις του Φίλη

Η απάντηση του Καμμένου στον Φίλη

Αιχμές του Φίλη κατά του Καμμένου για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ