Ένταση μεταξύ των απολυμένων συμβασιούχων και του Διοικητή του ΟΑΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται και σήμερα, για Τρίτη ημέρα, η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ από τους απολυμένους συμβασιούχους.

Οι πρώην εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και υποστηρίζουν ότι είχαν δέσμευση προεκλογική από τον κ. Στρατούλη ότι θα επιστρέψουν και πάλι στην εργασία τους.

Οι δικαστικές αποφάσεις, όπως λένε οι απολυμένοι συμβασιούχοι, τους αναγνωρίζουν ως αορίστου χρόνου, οι οποίοι καλύπτουνε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να εκτελέσει ο οργανισμός άμεσα την απόφαση. Μάλιστα, προσδιορίζουν και ρήτρα προστίμου για κάθε μέρα που δεν εκτελεί την απόφαση, 100 ευρώ στον καθένα μας.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, αρνήθηκε να τις εκτελέσει, η σημερινή κυβέρνηση είχε δεσμευθεί προεκλογικά να τις εκτελέσει δεν το έκανε και τώρα ζητούν να το πράξει. Μετεκλογικά υποστηρίζουν πως τους ζήτησαν χρόνο για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις, αλλά προχθές η νέα διοίκηση αρνήθηκε να εκτελέσει μία νέα απόφαση που της κοινοποίησαν. Γι αυτό και προχωρήσανε σε κινητοποιήσεις.  

Να έρθουν εδώ όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να μας στηρίξουν όπως μας στήριζαν προεκλογικά. Ζητάμε να δούμε τον κ. Στρατούλη εδώ και 3 ημέρες και είναι άφαντος, ανέφεραν οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Τάσος Πετρόπουλος, υποστήριξε πως υπάρχουν δύο τρόποι για να προσληφθούν, πρώτον να υπάρχει δικαστική απόφαση και δεύτερον να βγει διάταξη νόμου γιατί μόνο έτσι μπορούν να απασχοληθούν, «Αν δεν υπάρξουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κι εγώ πω “ελάτε να δουλέψετε” θα έχω διαπράξει κακουργηματικό αδίκημα απιστίας».

 

Δείτε το βίντεο του STAR:

 

 

Διαβάστε επίσεις:

Για 2η ημέρα η κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται η κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ