Τους επέβαλαν ποινές κάθειρξης 168 ετών

Ποινή κάθειρξης 136 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 156.500 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε τρεις Σύρους διακινητές, που κρίθηκαν ένοχοι για από κοινού, κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας μεταφορά μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014 κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας Υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Πάτμου, απέπλευσε το περιπολικό σκάφος προς διερεύνηση ύποπτης θαλαμηγού, την οποία εντόπισε με επιβαίνοντες τους ανωτέρω τρεις αλλοδαπούς.

Ο πρώτος χειριζόταν το εν λόγω σκάφος, ενώ πλησίον του βρίσκονταν και οι υπόλοιποι δύο. Κατόπιν επιτόπιου ελέγχου εν πλω, οι επιβαίνοντες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν μηχανικό πρόβλημα, ενώ δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα όταν ζητήθηκαν από το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους στο πλαίσιο του ελέγχου. Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ταυτόχρονα το λιμενικό ενημερώθηκε από κάτοικο της Πάτμου ότι υπάρχει ικανός αριθμός αλλοδαπών επί της ξηράς, σε υψώματα βορειοανατολικά του νησιού. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν 64 αλλοδαποί.

Επιπροσθέτως, ανέφεραν ότι Ιρακινός υπήκοος, φερόμενος ως ο αρχηγός της οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Τουρκία, τους κατέβαλε αμοιβή προκειμένου μεταφέρουν του Σύρους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ένας  είχε μεταφέρει Σύρους μετανάστες άλλες τρεις φορές από τις ακτές της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα,  συμμετείχε, σε μεταφορά μεταναστών στην Τήλο με ιστιοπλοϊκό σκάφος, όπου αποβίβασαν περίπου 25-30 άτομα και έλαβε ως αμοιβή 2000 ευρώ. Παράλληλα, συμμετείχε σε μεταφορά μεταναστών στην Κάλυμνο, όπου αποβίβασε πάλι με ιστιοπλοϊκό σκάφος περίπου 28 με 30 άτομα και έλαβε ως αμοιβή το ποσό των 1500 ευρώ, ενώ σε κοντινό νησί από την Πάτμο, πάλι με ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 35 μετανάστες δεν κατόρθωσαν να τους αποβιβάσουν σε ελληνικό νησί, διότι τους μάζεψε τουρκικό σκάφος.

Σε όλες τις ανωτέρω μεταφορές η τρίτη έπαιζε τον ρόλο της τουρίστριας για να μην κινούν υποψίες.

ΠΗΓΗ:www.dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο του Γιούνκερ για την μετανάστευση και οι αντιδράσεις

Ποια χώρα επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον μένει άνεργος;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ