Προφυλακιστέος ο απόστρατος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Της Άννας Κανδύλη

Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην αξιωματικός Παναγιώτης Κατσής καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που διερευνά μέρος της σύμβασης για την προμήθεια των Leopard.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του ήταν μίζα από τη γερμανική εταιρεία Reinhmental προκειμένου αυτή να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Leopard ύψους 120εκατ. Ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίας υποστήριξε ότι τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον Παν. Ευσταθίου κάτι που και ο ίδιος ο Ευσταθίου επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον ανακριτή. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα χρήματα ο Π. Κατσής υποστήριξε ότι του τα έδωσε ο Ευσταθίου προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι  ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι διατηρούσε εδώ και χρόνια φιλικούς δεσμούς με τον Ευσταθίου.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν  να απολογηθούν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Reinhmental Π. Ευσταθίου, τη σύζυγο του που φαίνεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του και ένα ακόμη στρατιωτικό.

Διαβάστε επίσης. 

Συνελήφθη αντισυνταγματάρχης για τα εξοπλιστικά

Οι μαύρες λίστες της μίζας

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ