Διυλιστήρια Ασπροπύργου-Τι λέει το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των τραυματιών

Σε πλήρη ετοιμότητα για την διακομιδή των εγκαυματιών από τα διυλιστήρια Ασπρoπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων ΑΕ τέθηκε το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, (ΕΚΑΒ), ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν εκλήθη για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής, αφού οι πρώτες διακομιδές πραγματοποιήθηκαν με ιδιόκτητα μέσα των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ.

Όταν το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ πληροφορήθηκε το συμβάν, προέβη σε επικοινωνία με τα διυλιστήρια Ασπρoπύργου προς επιβεβαίωση του περιστατικού και παράλληλα έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα κοντινά, στην περιοχή, ασθενοφόρα ενώ -προληπτικά- εστάλησαν επί τόπου δύο κινητές μονάδες ασθενοφόρων με τη συνοδεία γιατρού και δύο απλών ασθενοφόρων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αμεσότητα πιθανής επέμβασης.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικό» και Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο, για την ανάγκη πραγματοποίησης διανοσοκομειακών διακομιδών προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εγκαυματιών ατόμων που είχαν διασωληνωθεί.

Τελικά, πραγματοποιήθηκαν δύο διακομιδές εγκαυματιών, από το «Αττικό», προς το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και προς το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ – Ντοκουμέντο από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ