Σε απεργία προχωρούν οι γιατροί για τις απλήρωτες εφημερίες

Πλήρη στήριξη στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων, παρέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), καθώς σε αρκετά νοσοκομεία συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απλήρωτες εφημερίες και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων.

Δραματική χαρακτηρίζει την κατάσταση στις γενικές εφημερίες η επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου καταγράφεται μεγάλη προσέλευση αρρώστων εξαιτίας της ανυπαρξίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και κάνει λόγο για «εγκληματική» έλλειψη προσωπικού, καθώς την τελευταία 5ετία “χάθηκαν” πάνω από 35.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων πανελλαδικά και πάνω από 700 στον Ευαγγελισμό.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία συγκροτούν κοινό μέτωπο και κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 20 Μαΐου με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Επίσης η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει στάση εργασίας (10.00-15.00) την Παρασκευή 8 Μαΐου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 10.30 και στο υπουργείο Υγείας στις 12:00. Η ΕΙΝΑΠ ζητά άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με «γενναία» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Διαβάστε επίσης

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Μαρτυρία σοκ: Μου είπε ότι το έκανε κομμάτια…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ