Οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Πλήθος κινητοποιήσεων έχουν προγραμματίσει σωματεία και συνδικάτα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος της Αθήνας, η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

«Οι προκλήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι τεράστια, γι’ αυτό απαιτείται ενότητα και συμμετοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ.

«Ο αγώνας αυτός ενάντια στα μνημόνια, ή όπως αλλιώς θα “βαφτιστούν” τυχόν νέες πολιτικές παράτασης της λιτότητας, θα ενταθεί για να αντιμετωπίσει τις υπαναχωρήσεις απέναντι στις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ» τονίζει η Συνομοσπονδία και προσθέτει:

«Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν αναγνωρίζουν τα άλλοθι των πιέσεων και των εκβιασμών σε αυτούς που εφαρμόζουν πολιτικές εξαθλίωσης».

Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών.

Εργατικά και ναυτεργατικά σωματεία θα συγκεντρωθούν στο Πασιλιμάνι στις 10 το πρωί, όπου θα είναι παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Το ΠΑΜΕ

Στις 10 το πρωί, ξεκινά στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Οι προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και φορέων θα γίνουν, στις 9 το πρωί στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια, στο Μετρό «Ευαγγελισμός» στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Ταχυδρομείο Συντάγματος.

Νωρίτερα, στις 8.30 το πρωί, αντιπροσωπεία του σωματείου που πρόσκειται στο ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Αγώνας Ρήξη Ανατροπή – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ προσθέτοντας:

«Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Διαβάστε επίσης:

Η Πρωτομαγιά ως εργατική γιορτή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Πρωτομαγιά

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ