Επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους οι Ελληνίδες που βρίσκονται στο Νεπάλ- ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προξενείου 10 Έλληνες είχαν ζητήσει βίζα για να επισκεφθούν την περιοχή του Νεπάλ. Από αυτούς οι 7 επέστρεψαν στη χώρα μας, πριν εκδηλωθεί ο σεισμός, ενώ οι τρεις δεν έχουν επικοινώνησει, ακόμα, με το προξενείο.

Ωστόσο, οι δύο ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένειά τους. Πρόκειται για μία κοπέλα από την Κρήτη και μία από το Γύθειο. 

Η κοπέλα, από την Κρήτη, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε ορεινό χωριό του Νεπάλ, κατάφερε να μιλήσει μέσω Facebook με τον πατέρα της κι έτσι ζήτησε βοήθεια. Η κοπέλα είχε πάει στο Νεπάλ με μία πολυμελή ομάδα, πριν το Πάσχα, κι ενώ όλα τα μέλη είχαν επιστρέψει, αυτή παρέτεινε τη διαμονή της στη χώρα.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά μία 29χρονη από το Γύθειο, η οποία βρίσκεται στο Νεπάλ από τον Οκτώβριο του 2014. Η μητέρα της πληροφορήθηκε για το σεισμό από τα μέσα ενημέρωσης και τελικά κατάφερε να επικοινωνήσει με την κόρη της, η οποία περιμένει να αποκατασταθεί η συγκοινωνία για να μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, όμως, με τον Έλληνα Πρόξενο στο Νεπάλ, εκκρεμή η επικοινωνία με δύο αδερφές από την Αθήνα, οι οποίες δεν είχαν αφήσει στοιχεία τους στο Προξενείο και γι αυτό το λόγο δεν τις έχουν εντοπίσει.

 

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ: 

 

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση των πουλιών την ώρα του σεισμού στο Νεπάλ- ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ

Γλίτωσε από τη φονική χιονοστιβάδα του Νεπάλ εξαιτίας μιας… σούπας

Αποκλεισμένη σε χωριό του Νεπάλ μια Ελληνίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ