Ταξίδι “θρίλερ” και “ομηρία” για μαθητές και καθηγητές από την Άρτα

«Όμηροι», χωρίς χρήματα και εισιτήρια, έμειναν πενήντα μαθητές και τρεις συνοδοί τους στην Ελβετία, οι οποίοι έπεσαν θύματα απάτης από ταξιδιωτικό γραφείο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές λυκείου της Άρτας με τους τρεις συνοδούς τους, πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκέπτονταν και το CERN. Ο καθένας από τους μαθητές είχε πληρώσει 320 ευρώ, για το υποτιθέμενο πακέτο που περιελάμβανε διαμονή σε ξενοδοχείο, τα εισιτήρια της επιστροφής κ.α.

Ωστόσο, μαθητές και καθηγητές, όταν έφτασαν στην Ελβετία, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό γραφείο στην με έδρα την Αθήνα τους είχε εξαπατήσει, καθώς, ενώ είχε πάρει τα χρήματα, δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο αλλά ούτε και εισιτήρια επιστροφής.

Τρομαγμένοι συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονται σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα για τη διαμονή και για την επιστροφή τους.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γονείς των μαθητών, ανάμεσα στους οποίους και ένας βουλευτής του νομού Άρτας, ειδοποίησαν το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εξωτερικών, και αναζητείται λύση προκειμένου οι μαθητές να φτάσουν στην Ιταλία και από εκεί να βρεθεί τρόπος ώστε να μπουν στο πλοίο για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: ΔΝΤ και Κουβέλης μας οδήγησαν στις εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ