Το τέρας του Λοχ Νες έγινε doodle

Ογδόντα ένα χρόνια μετά την πιο διάσημη φωτογραφία της, η Νέσιε -το θαλάσσιο ερπετό που …ζει στη λίμνη του Λοχ Νες, στη βόρεια Σκωτία γιορτάζει μέσω το doodle της google.

H «Νέσι», το τεράστιο θηλαστικό που εμφανίστηκε πρώτη φορά σε θρύλους του 6ου αιώνα, «εθεάθη» μαζικά τον Ιούλιο του 1933. Εκείνη τη χρονιά το αυτοκίνητο του ζεύγους Σπάισερ λίγο έλειψε να χτυπήσει το μεγάλο ζώο, με την τεράστια ουρά, που κρύφτηκε στα νερά της λίμνης. 

Τα επόμενα χρόνια, το τέρας άλλαξε μορφή και χρώμα από τις μαρτυρίες: άλλοι μιλούσαν για ένα καφεπράσινο πλάσμα, τεράστιο σαν φίδι και οι άλλοι υποστήριζαν ότι είχε δύο καμπούρες και μια μεγάλη ουρά. 

Οι θεωρίες για το τι ακριβώς είναι η «Νέσι» είναι πολλές. Η επικρατέστερη μιλά για ένα θαλάσσιο ερπετό -παρόμοιο με αυτά που εξαφανίστηκαν πριν 60 με 70 εκατομμύρια χρόνια- το οποίο εγκλωβίστηκε στη λίμνη όταν αυτή έπαψε να συνδέεται με τη θάλασσα.

Το τέρας του Λοχ Νες παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους και το μόνο σίγουρο σουβενίρ που υπάρχει στις τσάντες όσων επισκέπτονται το Ινβερνές και γενικότερα τη βόρεια Σκωτία. 

Δείτε επίσης:

Το προϊστορικό τέρας του Λοχ Νες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ