Αίτημα δήμου – περιφέρειας να διεξαχθεί η δίκη εκτός Κορυδαλλού

Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, προσήλθαν πριν από λίγο ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τους δυο συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. Πρόκειται να καταθέσουν αίτημα απο κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο τόνισε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στη συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων, καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται 11 σχολικές μονάδες, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, πρόσθεσε, και εκτίμησε ότι το δικαστήριο θα λάβει θετικά υπόψη του το σχετικό αίτημα του δήμου. Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της δίκης στο δημαρχείο Κορυδαλλού, αναμένεται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων, αν τελικά το αίτημα του δήμου δεν γίνει αποδεκτό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ