Καμίνης: Ανακαία η εφαρμογή συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής

Ο Δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής, μίλησε στο Εθνος και ανέφερε πως τα  Τα Κέντρα Φιλοξενίας πρέπει να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές  και να παραχωρηθούν υποδομές του υπουργείου Άμυνας, όπως εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και κατασκηνώσεις αναψυχής αξιωματικών, για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν την ανάγκη να εφαρμοστεί μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δράσει μακριά από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση, βάσει των χθεσινών ανακοινώσεών της, φαίνεται ότι ευτυχώς αποφεύγει τον κίνδυνο να διορθώσει ένα λάθος, με ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος: αντί, δηλαδή, να εξανθρωπίσει τις άθλιες συνθήκες στα Κέντρα Υποδοχής, πήγε να τα καταργήσει, χωρίς κανένα σχέδιο για το τί θα απογίνουν οι άνθρωποι που κρατούνταν σ´αυτά. Αυτό δεν είναι ούτε “αριστερό”, ούτε “προοδευτικό”, ούτε ανθρωπιστικό.

Έφτασε λοιπόν η ώρα να ληφθούν αποφάσεις, προτού η κατάσταση καταστεί μη διαχειρίσιμη. Πρέπει να λειτουργήσουν τα Κέντρα Φιλοξενίας με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων για χορήγηση ασύλου και να παραχωρηθούν υποδομές του υπουργείου Άμυνας, όπως εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και κατασκηνώσεις αναψυχής αξιωματικών, για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων».

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντά ο πρέσβης της Βενεζουέλας στα πυρά Καμίνη – Μπουτάρη

460 εκατομμύρια στην Ελλάδα για τη μετανάστευση

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ