«Βουλιάζουν» τα νησιά από μετανάστες

Αποβάσεις κατά κύματα παράνομων μεταναστών που φτάνουν από την Τουρκία δημιουργούν τεράστια προβλήματα και «έμφραγμα» στις υποδομές.

Εκρηκτικές διαστάσεις από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο παίρνουν οι καραβιές των παράνομων μεταναστών που κάνουν κατά εκατοντάδες απόβαση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι πλημμύρες στον Έβρο και οι άσχημες καιρικές συνθήκες αποτρέπουν προς το παρόν τους μετανάστες να μπουν από τα χερσαία σύνορα, μέσο του ποταμού.

Συνθήκες ασφυξίας έχουν δημιουργηθεί στην Κω, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και σε άλλα νησιά.

Την ίδια ώρα ένα μέρος από αυτούς επιδιώκουν να βρουν τρόπους ώστε να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη και αναζητούν νέα κυκλώματα σύγχρονων δουλεμπόρων στο ελληνικό έδαφος. Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στις γειτονικές χώρες δεν μετακινούνται αυτό το διάστημα με τα πόδια και επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα με φορτηγά και νταλίκες, ενώ πληθαίνουν και οι παράνομοι μετανάστες που συσσωρεύονται και πάλι στην Ηγουμενίτσα με σκοπό να περάσουν στην Ιταλία.

Μόλις προχθές αστυνομικοί εντόπισαν 16 μετανάστες από τη Συρία κρυμμένους σε… βαμβακόσπορο σε δύο νταλίκες που επιχείρησαν να περάσουν στη Βουλγαρία από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Ο δρόμος προς την ελευθερία, που έχει ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα, δεν είναι εύκολος, ούτε πάντα βατός και οι ναυτικές τραγωδίες στο Αιγαίο είναι συχνές. Προχθές, δουλεμπορικό σκάφος που κατευθυνόταν στο νησί της Κω ναυάγησε στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να ανασυρθούν νεκροί. Ήταν άντρες συριακής και ιρακινής καταγωγής και η λεπτομέρεια που σόκαρε τους λιμενικούς ήταν ότι και οι 7 φορούσαν σωσίβια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Αποθήκη…μεταναστών το αστυνομικό τμήμα της Κω – ΦΩΤΟ

Τρεις χιλιάδες μετανάστες στη Λέσβο σε ένα μήνα

Η επίθεση στον γιατρό που υπερασπίστηκε τους μετανάστες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ