Το Σάββατο αναχωρεί το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Στις 17:00, αύριο Σάββατο, θα αναχωρήσει για το προκαθορισμένο δρομολόγιό του από το λιμάνι του Πειραιά για την Κασοκαρπαθία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που βρίσκεται σε επισκευή, από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ύστερα από την προσάραξή του στον λιμενοβραχίονα της Κάσου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με στελέχη της ΛΑΝΕ το πλοίο θα αναχωρήσει κανονικά αύριο. Αρχικά είχαν καταβληθεί προσπάθειες για αναχώρησή του σήμερα ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τα δύο νησιά, αλλά ιδιαίτερα η Κάσος, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην τροφοδοσία και τον ανεφοδιασμό σε διάφορα είδη, ενώ σύμφωνα με τη δήμαρχο της Κάσου Μαίρη Σορώτου -Τσανάκη, οι κτηνοτρόφοι του νησιού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να προωθήσουν έγκαιρα στην Κρήτη 2.000 αμνοερίφια για το Πάσχα.

Σημειώνεται πάντως ότι για το θέμα της Κάσου βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα και το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο ΤΑΛΩΣ της νεοσύστατης εταιρείας Creta Cargo Lines προκειμένου να προσεγγίσει το νησί και να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα φορτηγά που μεταφέρουν τα αμνοερίφια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του “Βιτσέντζος Κορνάρος” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ