Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία μεταλλωρύχων στον δήμο Αριστοτέλη

Ολοκληρώθηκε ο συμβολικός αποκλεισμός του πρώην δημαρχείου Αρναίας, του δήμου Αριστοτέλη, από μεταλλωρύχους της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι επέδωσαν, τελικά, το ψήφισμά τους στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιώργο Κωτάκη, ενώ δεν κατάφεραν να συναντήσουν τον αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Λαζαρίδη. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να μπει στο δημαρχείο, αλλά απωθήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι μεταλλωρύχοι και με την ιδιότητά τους ως κάτοικοι του δήμου, στο ψήφισμά τους, ζητούν από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο «να ξεκαθαρίσουν την θέση τους» για τα μεταλλεία, να διασφαλίσουν την «ενότητα και την πρόοδο» στην περιοχή, ενώ καταγγέλλουν επίσης «προσπάθεια διχασμού», ενέργειες «εναντίον» τους, αλλά και όσων δημοτών τάσσονται υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Απαντώντας σε δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη περί «έντασης» στη διάρκεια της κινητοποίησής τους, ο πρόεδρος του σωματείου μεταλλωρύχων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Γιώργος Χατζής δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν «ειρηνική» και ότι «το ψήφισμα το έλαβε η δημοτική αρχή».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τους δει και τους διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συναντήσεις και με τον ίδιο και με δημοτικούς συμβούλους για να ανταλλάξουν απόψεις.

Οι μεταλλωρύχοι στις 5 Απριλίου προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές, στις 7 και στις 8 του μηνός κλείσιμο δρόμων στο Στρατώνι και στο Γομάτι και στις 16 Απριλίου μαζική κάθοδο στην Αθήνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτυρία μεταλλωρύχων στον δήμο Αριστοτέλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ