Οι μαθητές που κερδίζουν το μέλλον

Σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία και ανταλλαγή ιδεών σχετικά με την επιστήμη δημιουργήθηκε το School Lab, μία πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία συμμετέχουν από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές!

Στο School Lab λαμβάνουν μέρος μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες 2-5 ατόμων και επιλέγουν ένα οποιοδήποτε επιστημονικό θέμα που τους ελκύει, μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος.

Στη συνέχεια, πρέπει να ψάξουν και να μάθουν περισσότερα πάνω σε αυτό και να το παρουσιάσουν σε ένα βίντεο διάρκειας 3-5 λεπτών. Το βίντεο, που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό, ενώ ταυτόχρονα να επικοινωνεί το θέμα του με απλό και εύληπτο τρόπο. Οι μαθητές καθοδηγούνται από μία ομάδα μεντόρων, ενώ τα καλύτερα βίντεο κερδίζουν βραβεία και πολλά δώρα!

Στον διαγωνισμό School Lab με θέμα τις συναρπαστικές προκλήσεις της Επιστήμης τον οποίο συνδιοργάνωσαν το Βρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνική Εκπαιδευτική Τηλεόραση και ο οργανισμός Sci Co, το Δημοτικό Σχολείο «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ» έλαβε την 1η θέση ανάμεσα σε 140 άλλα σχολεία τα οποία διαγωνίστηκαν. 

 Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης της Παιδαγωγικής Ειρήνη-Έλλη Κωνσταντινίδου τιμήθηκε με διάκριση για τη συμμετοχή της με το ποίημα στον πανελλήνιο και πανκύπριο λογοτεχνικό διαγωνισμό στην κατηγορία των μαθητών Δημοτικού τον οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (έτος ίδρυσης 1930). Αξίζει να αναφερθεί ότι στο διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος πάνω από έξι χιλιάδες μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ