Αμύγδαλα: Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις

Σε μια από τις βασικές θέσεις της Μεσογειακής πυραμίδας συναντάμε μια κατεξοχήν παρεξηγημένη ομάδα τροφίμων, τους ξηρούς καρπούς. Η θέση τους εκεί αποδεικνύει την υψηλή τους θρεπτική αξία, η οποία ευθύνεται για τη σημαντική συνεισφορά τους στην υγεία. Η παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή συστήνει την κατανάλωση μιας μικρής χούφτας ανάλατων ξηρών καρπών 3-4 φορές την εβδομάδα. Πολλές φορές όμως αυτό το ξεχνάμε και τείνουμε να τους καταναλώνουμε σε συγκεκριμένες μόνο περιόδους. Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν σημαντικούς όλο το χρόνο;

Αμύγδαλο για τη γεύση και όχι μόνο…

Το αμύγδαλο είναι ένας καρπός ο οποίος, εκτός από την υπέροχη γεύση και τη δυνατότητα χρήσεών του, καθώς μπορεί να καταναλωθεί με τη φλούδα ή χωρίς αυτή, σε κομμάτια στα γλυκά ή ολόκληρο, φημίζεται και για την υψηλή θρεπτική του αξία.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ