Ζητά να μην γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού

Να μην διεξαχθεί η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου, στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναστάτωση στη λειτουργία της πόλης, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος έχει καλέσει έκταση σύσκεψη το απόγευμα για το θέμα στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού εκφράζει τη βεβαιότητα ότι λόγω της δίκης, που αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες, θα διακοπεί η λειτουργία των 11 σχολικών μονάδων, των τριών παιδικών σταθμών και των δύο αθλητικών κέντρων, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν βουλευτές της Β’ Πειραιά, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Διαβάστε την επιστολή του δημάρχου Κορυδαλλού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης:

Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, επαναλαμβάνω τα ανάμεικτα αισθήματα έντονης δυσαρέσκειας και ανησυχίας, με τα οποία αντιμετωπίζουμε την απόφαση διεξαγωγής της δίκης των κατηγορουμένων της «Χρυσής Αυγής» στην γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού από τις 20 Απριλίου 2015. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην επιλογή αυτή, καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών. 

Με δεδομένη μάλιστα την οριστικοποίηση των Πανευρωπαϊκών Αντιφασιστικών Κινητοποιήσεων, στις οποίες βεβαίως θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε και εμείς αν η δίκη διεξαγόταν για μία μόνο ημέρα, δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στην περίπτωση που οι φασίστες οργανώσουν αντισυγκεντρώσεις.

Τονίζουμε, για πολλοστή φορά, ότι δίπλα από την αίθουσα του Δικαστηρίου και των Φυλακών -και σε απόσταση μόλις 5 έως 20 μέτρων- υπάρχουν 11 σχολικά συγκροτήματα, 3 Παιδικοί Σταθμοί, 2 Αθλητικά Κέντρα με αποτέλεσμα καθημερινά να κυκλοφορούν χιλιάδες μαθητές και γονείς. Μια τέτοια απόφαση λοιπόν θα σημάνει διάλυση του οικιστικού ιστού, με την παρεμπόδιση της ομαλής κυκλοφορίας στον μεγαλύτερο οδικό άξονα που συνδέει τις συνοικίες του Πειραιά, την Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη, και αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας των Σχολείων. Αντιλαμβάνεστε,  πιστεύουμε, το μέγεθος του προβλήματος.

Έχουμε ήδη ζητήσει επείγουσα συνάντηση μαζί σας ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε εκτενώς για το ζήτημα των Φυλακών. Ευελπιστούμε να πραγματοποιηθεί σύντομα, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι, εκφράζοντας και τα αισθήματα των χιλιάδων κατοίκων του Κορυδαλλού, να υπογραμμίσουμε ότι η πόλη μας έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την ύπαρξη του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας στο κέντρο της και σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλη μια τέτοια δοκιμασία σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων και της κοινωνικής ειρήνης.

                                                                                                                          

Διαβάστε επίσης:

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

Δήμαρχος Λάρισας: Παιχνίδι της αντιπολίτευσης με τον Κατρούγκαλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ