Σε τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του Πολυτεχνείου

Συζήτηση για το θέμα της αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ, στην οδό Πατησίων, συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εντατικοποίηση των εργασιών, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτιμού, ώστε το έργο του καθαρισμού του κτιρίου να μην διαρκέσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Η συμμετοχή του δήμου σε μία ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου -και στο εσωτερικό του- με διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού του, ήταν η πρόταση του κ. Καμίνη.

Παράλληλα, επεσήμανε πως στον προϋπολογισμό του δήμου περιλαμβάνεται κονδύλι για ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Τοσίτσα. Η ανάπλαση περιλαμβάνει πλακόστρωση, τοποθέτηση φυτών και καλύτερο φωτισμό του πεζόδρομου.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόλιας τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου και σε άμεση συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος, λόγω της επέμβασης στο κτίριο του ΕΜΠ, θα καθυστερήσει κάποιες ημέρες ο καθαρισμός των οδών του ιστορικού κέντρου, που επρόκειτο να ξεκινήσει χθες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ξυδάκης: Είναι βανδαλισμός στο αρχιτεκτονικό μνημείο του Πολυτεχνείου

Καθαρίζουν το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο – ΒΙΝΤΕΟ

Υπ. Παιδείας: Το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο υπερέβη τα όρια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ