Στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος για την «Παγία Προκαταβολή»

Για σήμερα έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δεύτερη μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτή της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής», όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθούν συνολικά 17 άτομα. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης δώδεκα δημοτικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι τρεις παραπάνω αντιδήμαρχοι είχαν δικαστεί και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν.

Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία έχει τοποθετηθεί στον αριθμό 15 του πινακίου του Κακουργιοδικείου και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί στην αυριανή δικάσιμο είναι, όπως και στην περίπτωση της υπεξαίρεσης, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.

H «Παγία Προκαταβολή» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, το ύψος του ελλείμματος στο οποίο διαπιστώθηκε πως ανέρχεται -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ