Dancing to connect- Χορεύω άρα επικοινωνώ

Επειδή ο χορός ενώνει, 200 μαθητές από Γιάννενα και Αθήνα χορεύουν στο ρυθμό του Dancing to Connect στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Για τρίτη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Battery Dance Company και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., χορεύει με 200 μαθητές, από Γιάννενα και Αθήνα σε μία μεγάλη παράσταση χορού.

Για τρίτη χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη φέρνουν το χορό στα σχολεία, με το Dancing to Connect, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους που πραγματοποιείται με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το πρόγραμμα Dancing to Connect δημιουργήθηκε από την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

Πέρυσι, το Dancing to Connect πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική περιφέρεια, καθώς πέντε σχολεία της Πάτρας, μαζί με πέντε της Αθήνας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μέσα από το χορό, δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες. Μετά τη σημαντική αυτή εμπειρία, το Ίδρυμα Ωνάση και η  Στέγη δίνουν και φέτος έμφαση στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο… χορό πέντε σχολεία των Ιωαννίνων (6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, 8ο Λύκειο Ιωαννίνων, 5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Λύκειο Ανατολής), μαζί με πέντε της Αθήνας (3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας “Αντώνης Σαμαράκης”, 2ο Γυμνάσιο Φιλαδέλφειας, 1ο Γυμνάσιο Παιανίας, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθήνας – Γεννάδειος, 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων).

Τα 5 σχολεία των Ιωαννίνων είχαν ήδη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού από ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στους χώρους των σχολείων τους και την Τρίτη 10 Μαρτίου παρουσίασαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τις χορογραφίες τους στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Τώρα, σειρά έχει η Αθήνα, όπου τα 5 συμμετέχοντα σχολεία θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια χορού από τις 12 έως και τις 20 Μαρτίου. Μετά από την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, τα 10 σχολεία με τους 200 μαθητές που παίρνουν μέρος στο Dancing to Connect θα δώσουν ένα τελευταίο εορταστικό ραντεβού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για να δώσουν όλοι μαζί μία μεγάλη παράσταση με όλες τις χορογραφίες που προέκυψαν μέσα από το πρόγραμμα.

Οι χορογραφίες θα είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: όλες θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν σε αυτό τα δύο προηγούμενα έτη (Νικολέτα ΚαρμίρηΚάντυ Καρρά, Ανδρονίκη ΜαραθάκηΓιάννης ΝικολαΐδηςΆρης ΠαπαδόπουλοςΜάρθα ΠασακοπούλουΔημόκριτος ΣηφάκηςΈλενα ΣταυροπούλουΑντώνης ΣτρούζαςΜαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου).

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο χορευτής της Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, Clement Mensah.

Απευθύνεται σε:

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ημερομηνίες προγράμματος:

Για τα σχολεία της Αθήνας: Πέμπτη 12 έως και Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ημερομηνία παράστασης:

Η παράσταση όλων των σχολείων θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Κεντρική Σκηνή: 19:00

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ