Αρνήθηκε να πληρώσει χωρίς απόδειξη και του… έσπασαν το σαγόνι

Με την καταδίκη των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε, στο Κακουργοδικείο της Ξάνθης, δίκη για υπόθεση ξυλοδαρμού  φοιτητών, στις 2 Απριλίου του 2013 στην Κομοτηνή, που είχαν αρνηθεί να πληρώσουν λογαριασμό 8 ευρώ για σφηνάκια σε μπαρ, επειδή δεν τους έκοψαν απόδειξη.

Οι κατηγορούμενοι, ο 22χρονος σερβιτόρος, του καταστήματος στην πλατεία της Κομοτηνής, και ο 32χρονος φίλος του, είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για τον ξυλοδαρμό των φοιτητών μόλις αποχώρησαν από το κατάστημα. Ο 32χρονος είχε χτυπήσει τον έναν εκ των φοιτητών, ηλικίας 21 ετών, με αποτέλεσμα να του σπάσει το σαγόνι!

Η δίκη ήταν μαραθώνια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης, ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε βαριά σωματική βλάβη, πλημμεληματικού χαρακτήρα, και καταδίκασε τον 32χρονο σε φυλάκιση 5 ετών με 3ετή αναστολή και τον 22χρονο σερβιτόρο σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή για συνέργεια. Το δικαστήριο απάλλαξε τους δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος που κατηγορούνταν επίσης.

Για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του φοιτητή από την Κέρκυρα, που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα, μίλησε ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, ο οποίος ανέλυσε τις πιθανές συνθήκες και τη σκληρότητα του χτυπήματος. Δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από την έδρα και τους δικηγόρους για τη ζημιά που θα μπορούσε να επιφέρει η γροθιά που δέχτηκε στο κρανίο το θύμα, με τον ιατροδικαστή να απαντά ότι θα μπορούσε να υπάρξει ελαφρύτερη αλλά και βαρύτερη βλάβη από αυτή που προκλήθηκε.

Πηγή: xanthipress.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Σκότωσε γυναίκα, πεθερά και αυτοκτόνησε – ΦΩΤΟ

Ο Γιακουμάκης ήταν υπό παρακολούθηση

Μητέρες από την Κρήτη στέλνουν μήνυμα για το bullying – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ