Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη εγκληματική ομάδα εκβιαστών

Σημαντική επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ καθώς το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών κατόρθωσε να εξαρθρώσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εκβίαζαν αλλοδαπούς με οικονομική άνεση, απειλώντας τη ζωή τους και τη ζωή μελών της οικογένειάς τους.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στον Κεραμεικό και την Πετρούπολη, τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 37 και 39 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Ιράν, μέλη της σπείρας, κουρδικής καταγωγής.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ένας αλλοδαπός, θύμα των εκβιαστών κατήγγειλε ότι οι τρεις συλληφθέντες τον εκβίαζαν, απειλώντας τη ζωή του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, απαιτώντας να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ, ενώ επιχείρησαν και να τον απαγάγουν χωρίς επιτυχία.

Μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις, πραγματοποιήθηκε στις 10-3-2015 συνάντηση μεταξύ του θύματος και των συλληφθέντων, όπου αφού τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα και οπλοφορούσαν, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και απειλώντας τη ζωή εύπορων ομοεθνών τους ή τη ζωή μελών των οικογενειών τους απαιτούσαν να τους καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι εκβίασαν άλλους δύο (2) αλλοδαπούς, από τους οποίους απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για πλήθος αδικημάτων.

Για τον εγκέφαλο της σπείρας, εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα από την Τουρκία καθώς εκεί είχε κάνει ανθρωποκτονία. Παράλληλα, το 2013 στον Κορυδαλλό, είχε βρεθεί στο κελί του και είχε σχηματιστεί δικογραφία, ένα πιστόλι και 2ο χειροβομβίδες.

Ο δεύτερος, είχε κατηγορηθεί στην Ελλάδα, για αρπαγή, εκβίαση και δύο ληστείες, ενώ ο τρίτος, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο πυρομαχικών στο Ιράν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 19.550 ευρώ, δύο μαχαίρια, ένα ξίφος, μία σιδερογροθιά, μικροποσότητα οπίου, ένα μεταλλικό αντικείμενο για τη χρήση οπίου, επτά διαβατήρια, μία ταυτότητα των Γερμανικών Αρχών, δύο άδειες ικανότητας οδήγησης, μία άδεια οδήγησης ταχυπλόου, ένα ζευγάρι πινακίδες κυκλοφορίας, δύο usb stick, μία κάρτα μνήμης, οκτώ κινητά τηλέφωνα και 10 κάρτες sim.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εκ των θυμάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο ληστής με την βαριοπούλα

“Η Στέλλα μας σήμερα θα ζούσε” – ΒΙΝΤΕΟ

Αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα – Σαραλιώτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ