“Χωματερή” το Ολυμπιακό χωριό – ΦΩΤΟ

Η ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών της “Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.” για τις παράνομες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις επαναφέρει στο προσκήνιο την κακοδιαχείριση μιας ολόκληρης περιόδου, την ώρα που το άλλοτε διαμάντι των αγώνων του 2004 έχει μετατραπεί σε μια ψυχρή πόλη-φάντασμα, η οποία έχει χάσει όλη τη ζωντάνια και την αισιοδοξία που απέπνεε όταν δημιουργήθηκε.

Αντί να γίνει πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης, όπως το οραματίστηκαν οι άνθρωποι που αποφάσισαν να ζήσουν εκεί, συναγωνίζεται σε παρακμή τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Μια βόλτα στους δρόμους του χωριού είναι αποκαλυπτική της εγκατάλειψης και της ερήμωσης. Ελάχιστοι από τους κατοίκους του κάνουν περίπατο ή χρησιμοποιούν τις λίγες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Τα περισσότερα καταστήματα που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν από το χωριό έχουν κατεβασμένα ρολά και σπασμένες τζαμαρίες.

Ερημο ταχυδρομείο

Μόνο μια παλιά αφίσα των ΕΛΤΑ έχει μείνει για να θυμίζει ότι κάποτε στο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργούσε ταχυδρομείο, ενώ από τα περισσότερα παιχνίδια των παιδικών χαρών στέκουν μόνο οι βάσεις. Σε αρκετά σημεία οι κοινόχρηστοι χώροι του χωριού κρύβουν μεγάλες παγίδες κυρίως για παιδιά που παίζουν ανέμελα χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους. Τα σπασμένα τζάμια ούτε έχουν αντικατασταθεί ούτε έχουν μαζευτεί από το έδαφος και έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες λεπίδες. Θλίψη προκαλεί και η εικόνα του κυρίως κτιρίου του Ολυμπιακού Χωριού, που βρίσκεται στην πρώτη είσοδο και σήμερα μοιάζει με γιγάντιο περιστερώνα.

Οι οροφές έχουν καταστραφεί από κλέφτες καλωδίων και οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν χωματερή, ενώ από τους τοίχους έχουν ξηλωθεί όλα τα υλικά που μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να πουληθούν.

Στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση τα τελευταία χρόνια. Οι κατεστραμμένοι κοινόχρηστοι χώροι είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και πιστεύουν ειλικρινά ότι ό,τι έχει πάθει ζημιές δεν πρόκειται να επισκευαστεί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Διαβάστε επίσης:

Ποινικές διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο Ολυμπιακό Χωριό

ΦΩΤΟ-Μεγάλωσε η Φωτεινή των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά την διεθνή κατακραυγή αρχίζουν να τα καθαρίζουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ