Πρωτοβουλίες του ΣΦΕΕ για την πορεία της φαρμακοβιομηχανίας

Γύρο επαφών έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κωνσταντίνος Φρουζής, και η Διοίκηση του ΣΦΕΕ με υπουργούς, κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς, προωθώντας τα θέματα της φαρμακοβιομηχανίας και των ασθενών μέσα σ’ ένα πολύ ασταθές περιβάλλον. Αντικείμενο των επαφών αυτών είναι η ανταλλαγή απόψεων και η χάραξη μιας πολιτικής για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος στον πολύπαθο τομέα της Υγείας. Όπως  τονίζει ο Κ. Φρουζής, προτεραιότητα αποτελεί να καλυφθούν πληρέστερα οι θεραπευτικές ανάγκες των πολιτών της χώρας μας, ανασφάλιστών και ασφαλισμένων, να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις και να αποφευχθεί η «εξαγωγή» της κρίσης της Ελλάδας στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Γενικό Διευθυντή της EFPIA (του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου της Φαρμακοβιομηχανίας), Richard Bergström, τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους συνεργάτες του. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα και αναγκαίες θεραπείες, τον προϋπολογισμό του 2015 στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, τα απαραίτητα κίνητρα για να αναπτυχθούν οι επενδύσεις και οι κλινικές μελέτες, πολιτικές στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και κρίσιμα θέματα κοινωνικής συνοχής.

Τέλος, οι κ.κ. Φρουζής και Bergström ενημέρωσαν τον υπουργό για τις βασικές προκλήσεις της επόμενης περιόδου στην ΕΕ στο χώρο της Υγείας και αποφάσισαν συνεργασία στη συνδιαμόρφωση των μέτρων, με επόμενο βήμα την υπογραφή ενός σχετικού συμφωνητικού.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποινικές διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο Ολυμπιακό Χωριό

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον 82χρονο για πυροβολισμό σκύλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ