Ο γεωλόγος που αμφισβητεί την Περιστέρη για την Αμφίπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο νέα σημεία που φαίνεται να ανατρέπουν τα έως τώρα δεδομένα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, παρουσίασε ο γεωλόγος Ευάγγελος Καμπούρογλου, ο οποίος πρόσφατα είχε αμφισβητήσει τις αναφορές της Κατερίνας Περιστέρη σχετικά με τα ευρήματα στον Λόφο Καστά.

Στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη το 2014, ο κ. Καμπούρογλου κατέληξε σε τρία συμπεράσματα σχετικά με την Αμφίπολη.

Αρχικά στην ομιλία του, τόνισε ότι ο Λόφος Καστά είναι φυσικός και όχι τύμβος, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τη θέση του Λέοντα.

Ο κ. Καμπούρογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Λέων της Αμφίπολης να έχει στηθεί στη συγκεκριμένη βάση στην κορυφή του λόφου. Σύμφωνα με τον γνωστό γεωλόγο και συνεργάτη της Κατερίνας Περιστέρη στην ομάδα των ανασκαφών, το εύρημα που εγείρει τα περισσότερα ερωτήματα είναι ο κιβωτιόσχημος τάφος.

Όπως κατέληξε ο κ. Καμπούρογλου, ο κιβωτιόσχημος τάφος δεν ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 3ου π. Χ. αιώνα, αλλά είναι μεταγενέστερος του ταφικού μνημείου.

Δείτε τα βίντεο:

 

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο γεωλόγος που αλλάζει τα δεδομένα για την Αμφίπολη

Ο Τσίπρας στο Spiegel: Δεν έχω λάβει ακόμα πρόσκληση από την Μέρκελ

Neue Osnabrücker Zeitung: Ο Τσίπρας βάζει… φίμωτρο στον Βαρουφάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ