Δέκα τρόποι να ξυπνάτε χαρούμενοι

Δέκα ιδέες, για να ξυπνάτε καλύτερα

Λένε ότι η καλή ημέρα από το πρωί αρχίζει. Έλα, όμως, που πολλές φορές οι περισσότεροι από εμάς ξυπνάμε και η διάθεσή μας είναι άσχημη… Τα προβλήματα, το άγχος για την ημέρα που έρχεται και οι αυξημένες υποχρεώσεις, μοιάζουν να ξυπνούν και εκείνα μαζί μας και να μας απειλούν. Δε θα ήταν καλύτερα να ξυπνάτε και να είστε έτοιμοι/ες να πετάξετε από τη χαρά σας; Δεν θα ήταν καλύτερα να μην χάνετε την ενέργειά σας και την αισιοδοξία, πριν καλά καλά αρχίσει η μέρα;

Οι σημερινές μας προτάσεις δημιουργούν ευχάριστες αλλαγές στη μέρα σας και σταδιακά σε όλη τη ζωή σας! Οι επιστήμονες τονίζουν πως, για να αποκτήσουμε μία καινούργια συνήθεια, χρειαζόμαστε 21 μέρες. Τι λέτε να αποκτήσουμε τη συνήθεια της χαράς;

Ξυπνάτε με στρες και συνήθως σκοντάφτετε από τη βιασύνη σας, για να ετοιμαστείτε για τη δουλειά; Υπάρχει ένα μικρό τρικ που μπορεί να σας χαλαρώσει πραγματικά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα και να απολαύσετε το πρωινό σας ξύπνημα. Ετοιμάστε μία κούπα ζεστό καφέ, βάλτε μουσική που σας ευχαριστεί και αφήστε το μυαλό σας να ξυπνήσει όμορφα. Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η απλή κίνηση αρκεί, για να μειώσει τα επίπεδα του στρες από την αρχή της ημέρας.

Σκεφτείτε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σας, μην επιτρέπετε στην κακή διάθεση να σας καλημερίσει. Αντί να προσέξετε τις μικρές ρυτίδες στον καθρέφτη, την ώρα που πλένετε το πρόσωπό σας, σκεφτείτε πόσο τυχεροί είστε που έχετε την υγεία σας. Ακόμα και, αν κάτι πολύ κακό συμβαίνει, χαμογελάστε και πείτε, όλα θα πάνε καλά. Φέρτε στο νου σας ένα αγαπημένο πρόσωπο για το οποίο αξίζει να προσπαθήσετε να έχετε καλή διάθεση. Πώς θα ήθελε εκείνος/εκείνη να σας δει σήμερα; Δεν θα ήθελε να είναι χαρούμενος/η, όταν σας αντικρύζει; Χαμογελάστε. Οι έρευνες λένε ότι ακόμα και αν το χαμόγελό μας είναι βεβιασμένο, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας. Το πιο πιθανόν είναι ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτι μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση. Μην απογοητευτείτε. Σιγά σιγά θα μάθετε να αντιμετωπίζετε πιο χαλαρά τις καταστάσεις.

Όταν ξυπνάτε, φροντίστε να χαλαρώσετε το σώμα σας. Τεντώστε όλο σας το κορμί χέ­ρια, μπράτσα, πόδια, γάμπες, κεφάλι, σπον­δυλική στήλη. Χασμουρηθείτε, όσο το δυνατόν περισσότερο, για να ξυπνήσετε τον οργανισμό σας. Σηκωθείτε και περπατήστε ξυπόλυτοι στις μύτες των ποδιών σας, όπως θα έκανε μία γάτα.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ