Άγνωστες λειτουργίες του Yahoo Mail που θα σας λύσουν τα χέρια

Αρκετοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ως κύριο mail, άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το Yahoo Mail.

Δείτε 10 Help-Tips για το Yahoo Mail με ενδιαφέρουσες δυνατότητες της υπηρεσίας.

1. Yahoo Mail Boss Mode

Με το Yahoo Mail Boss Mode μπορείτε πολύ γρήγορα να εξαφανίσετε το περιβάλλον του Yahoo, κρατώντας μόνο το φόντο.

Έτσι, μπορείτε να αποκρύψετε άμεσα από αδιάκριτα μάτια το mail που διαβάζατε, ενώ με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αλλάξετε το φόντο.

Αυτό τα καταφέρνετε, πατώντας το Esc από το πληκτρολόγιο, ή περνώντας τον κέρσορα πάνω από το εικονίδιο που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία.

Όπως καταλαβαίνετε από το όνομα του χαρακτηριστικού [Boss Mode], έμπνευση των δημιουργών του ήταν να αποκρύψουν απο το αφεντικό τους ότι διαβάζουν emails…

2. Αλλαγή φόντου

Το Yahoo έχει ομολογουμένως καλύτερες εικόνες για χρήση ως φόντο σε σχέση με τις άλλες mail υπηρεσίες, ενώ το γεγονός ότι το γνωστό σε όλους Flickr ανήκει στο Yahoo, ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτή την άποψη.

Αλλαγή φόντου γίνεται και με τον παραπάνω τρόπο, δηλαδή πατώντας Esc, θα δείτε στο κάτω μέρος μικρές εικόνες να επιλέξετε. Δυστυχώς, αντίθετα με ό,τι γίνεται στο Gmail, ο χρήστης δεν μπορεί να προσθέσει τη δική του.

3. Προώθηση email

Το Yahoo Mail υποστηρίζει τα πρωτόκολλα POP και IMAP και συνεργάζεται άψογα μέσω mail clients, όπως είναι το Thunderbird.

Μπορείτε, ωστόσο, μέσα από το ίδιο το Yahoo Mail να προωθήσετε όλα τα εισερχόμενα mails και με πολύ απλό τρόπο.

Μέσα από τις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Λογαριασμοί και μετά Επεξεργασία. Στη συνέχεια, επιλέγετε προώθηση και γράφετε τη διεύθυνση email που θα προωθούνται τα εισερχόμενα.

4. Αυτόματη συμπλήρωση επαφών

Για το Yahoo Mail δε χρειάζεστε το γνωστό address book με τα αποθηκευμένα email των επαφών σας.

Καθώς πληκτρολογείτε ένα όνομα, αυτομάτως το Yahoo θα αρχίσει να προτείνει επαφές, σύμφωνα με τις συνήθειες σας, το ιστορικό σας και φυσικά με τη συχνότητα επικοινωνίας με τις επαφές σας.

5. Εμφάνιση σαν περιοδικό στα tablets

Στην εφαρμογή του Yahoo Mail για tablets θα δείτε στο κάτω μέρος ενός μηνύματος, ένα εικονίδιο σαν διπλά βελάκια.

Αν το επιλέξετε αυτό το εικονίδιο, θα αλλάξει η εμφάνιση της εφαρμογής και θα μοιάζει περισσότερο με περιοδικό, καθώς γίνεται μιας μορφής full screen.

6. Γρήγορες ενέργειες στα κινητά

Στην εφαρμογή του Yahoo Mail για κινητά, μπορείτε να διώξετε [swipe] ένα μήνυμα κι αυτό να εμφανίσει επιπλέον επιλογές, για να κάνετε το μήνυμα να φαίνεται αδιάβαστο, να το μεταφέρετε σε φάκελο, στα spam, κλπ.

7. Δημιουργία μίας επιπλέον διεύθυνσης email

Στο Yahoo Mail μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα μία επιπλέον διεύθυνση email.

Μέσα από τις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Λογαριασμοί και μετά επιλέξτε “Δημιουργήστε μια πρόσθετη διεύθυνση email”. Εκεί θα μεταφερθείτε σε ένα νέο παράθυρο [ή tab] και θα επιλέξετε το νέο σας Yahoo Mail, ενώ η υπηρεσία θα σας προτείνει μερικά usernames.

Αυτό είναι βολικό να το κάνετε, επειδή τα email στη νέα διεύθυνση θα έρχονται στον αρχικό σας λογαριασμό, ώστε να δίνετε σε συγκεκριμένες επαφές ή υπηρεσίες, όποια διεύθυνση θέλετε.

8. Γρήγορη αναζήτηση ανά αποστολέα

Όταν βλέπετε τη λίστα με τα emails σας [π.χ. στο Inbox], αν περάσετε τον κέρσοσα του ποντικιού πάνω από ένα email, θα δείτε να εμφανίζεται αριστερά από το θέμα του μηνύματος ένας μαγνητικός φακός. Επιλέξτε τον για γρήγορη αναζήτηση σε όλα τα email από αυτόν τον αποστολέα.

9. Δημιουργείστε σημειώσεις

Μέσα από την web έκδοση [μόνο] του Yahoo Mail μπορείτε να δημιουργήσετε σημειώσεις, επιλέγοντας το εικονίδιο με το μικρό σημειωματάριο.

Συνεπώς, μπορείτε να έχετε μία υπηρεσία αντίστοιχη με τα γνωστά OneNote, Google Keep ή Evernote μέσα από το Yahoo.

10. Ενεργοποίηση δεύτερου Sign-in Verification

Αντίστοιχο με το 2-step verification είναι το Second Sign-in Verification του Yahoo Mail. Καλό είναι για την ασφάλεια σας να το ενεργοποιήσετε.

Πηγή: e-pcmag.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ