Έτσι δρούσε η σπείρα με τις οικιακές βοηθούς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με δούρειο ίππο οικιακές βοηθούς και  αποκλειστικές νοσοκόμες εισέβαλαν στα σπίτια ηλικιωμένων τα μέλη σπείρας Γεωργιανών που δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματα τους. Η στρατολόγηση των γυναικών γινόταν σε καφετέριες και μπαρ όπου τα μέλη της σπείρας της πλησίαζαν και με αντάλλαγμα μέρος των κλοπιμαίων τους έδιναν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των ατόμων που «φρόντιζαν» και για τυχόν μετρά προστασίας που έπαιρναν.

Με αυτόν τον τρόπο είχαν καταφέρει να πραγματοποιήσουν δύο ληστείες και επτά διαρρήξεις αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. Σε μια περίπτωση στην Αγία Παρασκευή η οικιακή βοηθός με χρήση υπνωτικών χαπιών στο φαγητό κατάφερε να ακινητοποιήσει την 74χρονη ιδιοκτήτρια με τα υπόλοιπα μέλη να αφαιρούν από το σπίτι 3.600 ευρώ. Σε μια άλλη ληστεία σε βάρος 83χρονης στο Μαρούσι την απείλησαν με μαχαίρι και την χτύπησαν μέχρι να τους πει που βρίσκονταν τα χρήματα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι οικιακές βοηθοί συνέχιζαν να εργάζονται στα θύματα τους που είχαν πλήρη άγνοια για το γεγονός ότι οι γυναίκες που τις «φρόντιζαν» ήταν μέλη της σπείρας που τους λήστεψε. Από τη μέχρι τώρα έρευνα των αρχών έχουν συλληφθέν 11 άτομα εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες.

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης:

Διαβάστε επίσης.

Οι αποσκευές του ήταν γεμάτες ηρωίνη – ΦΩΤΟ

Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια του αυτόχειρα στη Χαλκίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ